lauantai 14. maaliskuuta 2015

Epäonnistunut rituaali - mitä tehdä, kun pelon tunne ottaa vallan?

Magiaa harjoittaessa ja rituaaleja suorittaessa joillekin saattaa tulla vastaan tilanteita, jolloin olo alkaa tuntua epämukavalta, ehkä jopa ahdistavalta. Rituaali tai magian harjoittaminen ei saisi missään vaiheessa saada aikaan huonolla tapaa outoa, epämukavaa oloa. Joskus näin kuitenkin saattaa käydä. Rituaalia suorittaessa työskennellään energioiden kanssa, joita jotkut kutsuvat virheellisesti yliluonnollisiksi tai jopa paranormaaleiksi. Taiat ja rituaalit ovat pieniä ”voiman portaaleja”, ja joskus häiritsevää energiaa saattaa päästä läpi. Itse kutsun näitä häiritseviä energioita ”pikku paskiaisiksi” (kuulostaa lapselliselta, mutta en ole keksinyt parempaakaan nimitystä niille). Pikku paskiaiset ovat niitä, jotka häiritsevät keskittymistäsi ja saavat olosi tuntumaan epämukavalta - ne saattavat jopa pelottaa. Tällaiset pikku paskiaiset saattavat häiritä rituaalia.
Jos rituaalisi yhteydessä kutsut paikalle henkiä tai jumalia, saattaa myös heidän läsnäolonsa saada aikaan epämukava olon. On muistettava kuitenkin, että mitä tahansa luoksesi kutsutkin, sinä et hallitse heitä! 


Mitä siis tehdä, jos rituaali/magian harjoittaminen saa aikaan omituisen, jopa pelottavan ilmapirin?

1. Tärkeää on muistaa, että suoritat riitin loppuun.
 • ÄLÄ lähde pois keskeneräisestä rituaalista!
 • ÄLÄ lähde pois kesken loitsun!

Sulje muistiinpanosi ja mahdolliset kirjat. Lähetä pois paikalle kutsumasi henget tai jumaluudet joiden kanssa työskentelit. Sulje piiri ja lopeta rituaali tavalliseen tapaan. Hajota loitsun/rituaalin nostattama energia ja sulje se.  Jos olit lataamassa jotain esinettä, ilmoita, että se on nyt suljettu eikä mitään enää sallita tulevan läpi. Kuten yllä mainitsinkin, ovat rituaalit ja taiat eräänlaisia voiman portaaleja tai energiaportaaleja ja keskeneräinen loitsu tai rituaali jättää nämä energiat paikalleen, jolloin myös epämiellyttävät energiat pääsevät helpommin läpi.

2. Keskeytä mahdollinen ”aavemainen” tunnelma.
 • Puhalla kynttilät.
 • Sammuta suitsukkeet.
 • Sytytä valot.
 • Sammuta mahdollinen ”aavemainen” (typerä sana, mutta en keksinyt parempaa) musiikki. Voit laittaa jotain iloista musiikkia soimaan tilalle purkaaksesi epämukavaa oloa.
 • Jos latasit jotain esinettä, aseta se välittömästi suolaan.

3. Älä tuhoa esineitä tai muistiinpanoja, tarvitset niitä myöhemmin.
 • Älä heitä pois epäonnistunutta loitsua/riittiä tai esineitä joiden kanssa työskentelit. On tärkeää selvittää, mikä meni vikaan ja missä mahdollisesti teit virheen.
 • Kirjoita ylös tarkalleen mitä tapahtui. Kirjoita ylös kaikki poikkeavuudet, joita mahdollisesti teit, joita ei alkuperäisessä riitissä ollut. Kirjoita ylös tarkasti mitä sanoit ja mitä näit visualisointien yhteydessä. Kirjaa ylös myös missä vaiheessa homma alkoi mennä oudoksi.
 • Jos latasit esinettä, niin säilytä sitä mustassa, suolalla täytetyssä pussukassa, kunnes olet valmis käsittelemään sitä.4. Puhdistautuminen
 • Puhdista alue, jolla työskentelit, energialla (esim. energiapallo). Polta rosmariinia ja laakerinlehtiä ja suitsuta koko työskentelyalue. Myös salvia ja laventeli kelpaavat tähän tarkoitukseen. Jos työskentelit paikassa, jossa ei voi polttaa paljon savuavia suitsukkeita, voit myös puhdistaa alueen siunatulla vedellä (lisää puhdistus- ja suojausvinkkejä täällä). Puhdista huolella myös rituaalivälineet.
 • Jos koet tarvetta, voit puhdistaa myös itsesi. Visualisoi suitsukkeen savun karkottavan kaikki ikävät energiat lähettyviltäsi ja hävittävän itsestäsi kaikki negatiivisuuden. Voit myös visualisoida ympärillesi ”valokilven”, jota ikävät energiat eivät voi läpäistä. Voit myös puhdistautua kauttaaltaan suihkussa, visualisoiden kaiken epäonnistuneen riitin tuoman ikävän energian ja oudon olon valuvan veden mukana viemäriin.

5. Poistu alueelta, jolla työskentelit.
 • Mene toiseen huoneeseen, poistu asunnosta, jos mahdollista. Jos työskentelit ulkona, palaa takaisin kotiin. Etsiydy muiden seuraan tai avaa televisio, jos olet yksin.

6. Tee arkipäiväisiä asioita.
 • Syö hyvä ateria, juo paljon vettä, käy kävelyllä, tee kotitöitä. Siirrä kaikki magian ja riitin ajattelu syrjään mielestäsi ja keskity arkipäiväisiin asioihin. Älä ajattele lainkaan juuri kokemiasi omituisia asioita!

7. Kun koet olevasi valmis, palaa alueelle, jolla työskentelit.
 • Rentouta itsesi ja tunnustele työskentelyalueen energioita. Tuntuuko tila yhä ahdistavalta? Jos näin on, niin alue on syytä puhdistaa uudelleen, perusteellisemmin. Tuntuuko, kuin joku muukin olisi paikalla? Avaa ikkuna, ja kehota sitä poistumaan - jos näin ei käy, suitsuta alue uudelleen ja karkota paikkaan kuulumaton pois.
 • Tarkastele myös rituaalivälineitäsi ja puhdista nekin uudelleen, jos on tarvis. Tutkiskele nyt myös esinettä, jota mahdollisesti latasit epäonnistuneen rituaalin aikana. Ota selville onko esine mahdollisesti vioittunut tai onko siinä jokin vialla. Jos näin on, laita se takaisin suolapussukkaan ja käsittele asia myöhemmin - kuitenkin mahdollisimman pian. Älä jätä esinettä viikkokausiksi lojumaan pussukkaan. Jos et enää halua käyttää esinettä, puhdista ja hävitä se. Puisen esineen voit polttaa, kiven voit esimerkiksi haudata maahan. Jos kyseessä on muoviesine, hävitä se samoin, kuin muutkin muovijätteet. Muovista esinettä ei haudata maahan!8. Pidä taukoa noituuden harjoittamisessa muutaman päivän.

9. Selvitä mikä meni vikaan.

Pelko ei ole koskaan hyvä asia. On eri asia ymmärtää pimeyttä, kuin pelätä sitä. Varmasti jokaiselle tulee joskus vastaan tilanteita, joissa pelko ottaa vallan, etenkin jos sinulla ei ole paljoa kokemusta rituaalityöskentelystä. On silti tärkeää käsitellä nämä pelot ja selvittää, mistä pelot voisi johtua.
 • Pelkotilan voi aiheuttaa tilanne, jossa kutsut jumaluudet paikalle, vaikka et ollutkaan valmis siihen. Ehkä et ole vielä valmis työskentelemään suoraan jumalien kanssa? Heidän kanssaan työskennellään voimakkaiden energioiden kanssa, joten sinun on oltava varma, että olet valmis kutsumaan Heidät paikalle. He eivät ole hyviä tai pahoja, he vain Ovat. Muista, sinä et hallitse heitä! Sinä työskentelet heidän kanssaan.
 • Pelkotilan saattaa myös aiheuttaa jos oma intuitiosi, tai jopa henkioppaasi, varoittaa sinua. Ehkä suorittamasi riitti oli huono idea?
 • Jos työskentelet henkien kanssa, muista että koskaan et ennalta tiedä, kuka vastaa kutsuusi. Vaikka itse en usko pahoihin henkiin sanan kaikessa merkityksessä (tsdemoneihin), niin on silti hyvä muistaa, että kaikki henget eivät ole avuliaita tai vastaa kysymyksiisi totuudella. Tällaiset henget on syytä lähettää pois.

Muista selvittää tarkasti mikä meni vikaan. Tällaiset asiat eivät selviä olankohautuksella ja ajatuksella, että ensi kerralla onnistut. Jos et selvitä, missä menit vikaan, tulet melko varmasti tekemään saman virheen uudestaan - ainoa, että seuraavalla kerralla et välttämättä saa varoitusta, ennen kuin homma leviää totaalisesti käsiin.


Opaskirjoissa, joita olen lukenut, harvemmin kerrotaan mitä tehdä, jos koet riitin aikana tällaisia tuntemuksia. Ehkä se vaikuttaisi pelottelulta, en tiedä. Toiset ihmiset ovat herkempiä vastaanottamaan energioita, niin hyviä kuin pahoja (kuten minä) ja tällöin myös ”pikku paskiaiset” pääsevät häiritsemään. En ole koskaan tuntenut oloani epämukavaksi rituaalin aikana, mutta muulloin olen, useastikin. Monesti olen joutunut meditaation keskeyttämään, sillä ikävät tuntemukset ovat olleet liian ahdistavia. Joskus kesken arkisten askareiden olen kokenut koviakin pelon tunteita. Joskus nämä todella häiritsi minua, mutta nyttemmin olen oppinut käsittelemään näitä pikku paskiaisia, sekä suojautumaan niiltä.

On naiivia ajatella, että olisit kykeneväinen täysin kokemattomana suorittamaan täysimittaisen, monimutkaisen rituaalin, joten aloittelijan onkin hyvä lähteä liikkeelle yksinkertaisista riiteistä. Tällaisia on esimerkiksi Cunninghamin suomennetussa opuksessa.

Muista, ettet anna pelontunteille valtaa, vaan käsittelet pelkosi!

P.S: Metsän Tyttären blogissa on mainio postaus wiccan "huonoista puolista", joista ei myöskään juuri opaskirjasissa kerrota.

1 kommentti:

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)