lauantai 23. elokuuta 2014

Kesä 2014

Kesä oli ja kesä meni. Koulua on takana kaksi viikkoa ja mä oon jo kovasti miettinyt, mitä teen koulun jälkeen. Valmistua mun pitäis tuossa maaliskuun lopulla ja tähän reilu puoleen vuoteen mahtuu tajuton määrä hommaa. Lupasin itselleni, että koitan saada tehtävät ajallaan valmiiksi, enkä jätä mitään hommaa "huomiseksi". Jatko-opiskelusuunnitelmat muuttui siinä mielessä, ettei TAMKissa enää ole kuvataidelinjaa. Onneksi aikuiskoulutuspuolelta löytyi kiinnostava ala tilalle. Tätä alaa voi opiskella töiden ohessa, sillä lähiopetuspäiviä ei ole montaa. Ja koko tutkinto kestää vain 1,5 vuotta. Mutta ei näistä tulevaisuudensuunnitelmista sen enempää.

Ajattelin palata bloggauksen pariin hieman kevyemmän ja tylsemmän postauksen muodossa, ennen kuin palaan kiinnostavimpiin aiheisiin. Kesäni oli melko tylsä ja yllätyksetön, en käynyt juuri missään eikä me tehty juuri mitään. Sen enempää lätisemättä, antaa kuvien kertoa.

Kesäni koostui...... Vierailusta Turun keskiaikamarkkinoilla...... sapattien ja esbatien vietosta...

... retkistä luontoon niin Forssassa kuin Tampereellakin...


... kauniista häistä kauniissa miljöössä...
Tiedän, horisontti on vinossa
... sekä valokuvailuista. Ensimmäistä kertaa innostuin kuvaamaan ihmisiä ja ystäväni suostui kuvattavaksi, kun opettelen. Paljon on vielä opittavaa ihan perusjutuissa, mutta mä en halua ottaa kuvailuista mitään stressiä. Koko valokuvailusta katoaisi kaikki hohto, jos alkaisin stressaamaan sitä, kun en osaa kuvata ihmisiä.


Forssassa ollessani törmäsin omituiseen ja varsin eksoottiseen hämähäkkiin, jollaiseen en ennen ollut törmännyt. Pienen googlettelun jälkeen hämähäkkilajiksi selvisi viherhämähäkki (joka muuten on todella yleinen Suomessa). Tämä valtava yksilö vanhempieni keittiön seinällä oli urospuolinen. Pisti miettimään, että miten iso mahtaa olla naarasviherhämähäkki, sillä tää yksilö oli isoin koskaan näkemäni hämis.


Koko kesän olen haaveillut rastoista, taas. Jotain muutosta sain kuontalooni, kun leikkautin otsatukan. Edelleen haaveilen rastoista. Ehkä joudun tyytymään jälleen kuiturastoihin...Loma huipentui aivan uskomattoman ihanaan retkeen Kirskaanniemeen, jossa ystäväni kanssa yövyttiin laavussa (aikaisemmat kuvat Sinistä on otettu tuolla samaisella retkellä). Ensimmäistä kertaa nukuin lähes taivassalla, säkkipimeässä metsässä. Istuimme nuotion äärellä pitkälti aamukahteen ja suunnittelimme ensi kesää sekä kunnon vaellusretkiä pohjoisemmassa Suomessa. En pistäisi pahitteeksi, vaikka vielä alkusyksystä tekisimme samanmoisen retken.

Siinäpä mun kesäkuulumiset. Ensi viikolla viimeistään syvennyn jälleen keskeneräisiin kirjotuksiini. 
Huomasimpa, että kesän aikana blogille on tullut joitain uusia lukijoita, jotka haluan toivottaa tervetulleeksi lukemaan epäsäännöllisen säännöllisiä kirjoituksiani. Kesällä pamahti rikki myös 50 000 sivun katselua... Aika mieletöntä. 

2 kommenttia:

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)