sunnuntai 25. toukokuuta 2014

The Book of Shadows Tarot

Mun on tää postaus pitänyt tehdä jo iät ja ajat, mutta en ole kunnolla ehtinyt syventymään tähän pakkaan ennen kuin nyt viime viikkojen aikana. Edellinen pakka mulla oli ollut yli kymmenen vuotta, eikä se koko tuona aikana tuntunut niin selkeältä kuin tämä uusi pakka on tuntunut jo muutaman perehtymisviikon jälkeen.
Etenkin As above pakka on mieleeni elementti- ja sapattikortteineen. Koska kuvitus ja symboliikka on wiccahenkistä, on se jo senkin puolesta tuttu mulle. Opaskirja poikkeaa mielestäni melko paljon perinteisistä opaskirjoista, sillä korttien symboliikkaa ja sanomaa ei selvitetä korttikohtaisissa selvityksissä samalla tavoin, kuin normaaleissa tarotoppaissa. Otetaan esimerkkinä vaikka elementtikortti Tulen yhdeksikkö - Pluto; oppaassa kerrotaan Pluto jumalasta ja tämän luonteesta jättäen kortin sanoman selvityksen enemmän itsesi pääteltäväksi. En siis lähtisi suosittelemaan tätä pakkaa ihmiselle, jolla ei ole kokemusta taroteista tai sellaiselle, joka ei osaa tulkita kortin sanomaa ns. rivien välistä tai ei ole perehtynyt wiccaan ja noituuteen lainkaan. Sellainen, joka tuntee roomalaista mytologiaa osaa varmasti osan korteista tulkita ilman opasta. Itse tunnen kreikkalaisen mytologian, mutta en muista ulkoa mikä on esimerkiksi Pluto jumalan kreikkalainen vastine (se on muuten Hades ;).Book of Sahdows tarotpakkaan kuuluu kaksi erillistä korttipakkaa. As above ja So below -pakat.
As above -pakka on normaalista poikkeava pakka, sillä siinä ei ole normaalista Tarotpakasta tuttuja maita (sauvat, miekat, lantit ja maljat) vaan ne on korvattu elementeillä. Suurten salaisuuksien kortit on korvattu sapatti- ja jumalkorteilla. So below pakka puolestaan on perinteisempi pakka, josta löytyy tavallisen tarotpakan maat, mutta kuvitus on tässäkin pakassa wiccahenkinen. En ole vielä perehtynyt So below -pakkaan, sillä olen totaalisen rakastunut As above -pakkaan. Kun olen syventynyt ensinmainittuun pakkaan tarpeeksi, siirryn So below -pakkaan, jotta joskus voisin käyttää näitä yhdessä.

Tarotpakat ovat verrattavissa Varjojen Kirjaan, joka koostuu kuvista - sitomaton maaginen kirja täynnä viisautta, ohjausta sekä oppeja. Book of Shadows -pakat kuvaavat universaalia energiaa sekä henkilökohtaista energiaa.
As above -pakka ilmaisee pakanallisia oppeja. Suurten salaisuuksien kortit kertovat perusohjenuorista ja pienten salaisuuksien kortit tutkiskelevat elementaalista energiaa sekä täydentävän oppeja esimerkiksi astrologiasst, Jumalattaresta sekä hänen ilmenemismuodoistaan, magiasta sekä monista ennustusmenetelmistä. Jokainen kortti on portti suunnattoman tiedon ja kokemusten valtakuntaan, jonka vuoksi opaskirjassa on listattu kirjoja, joista saa lisää tietoa kortin sisältämästä sanomasta.

Suurten Salaisuuksien kortteja
 So below -pakka on suunniteltu täydentämään As above -pakkaa. Siinä missä As above -pakka keskittyy universaaliin energiaan ja oppeihin niin So below -pakka opettaa kuinka elää ja hyödyntää oppeja jokapäiväisessä elämässä. Kerron So below -pakasta paremmin, jahka olen perehtynyt siihen.

As above -pakan Suurten salaisuuksien kortit (suluissa perinteisen tarotpakan vastaavuudet) :
The world
The Goddess (Hallitsijatar)
The God (Hallitsija)
Elements (Maagikko)
The Summerlands (Narri)
Wheel of the Year (Kohtalonpyörä)
Samhain (Kuu)
Yule (Kuolema)
Imbolc (Tähti)
Ostara (Kohtuus)
Beltane (Rakastavaiset)
Litha (Aurinko)
Lammas (Paholainen)
Mabon (Oikeudenmukaisuus)
The Path (Erakko)
Spellcasting (Voima)
Book of Shadows (Ylipappi)
Transformation (Vaunut)
Warnings (Torni)
The Circle (Hirtetty)
Initiation (Tuomio)
Wisdom (Ylipapitar)

Maakortit on tosiaan korvattu elementeillä. Tavallisessa tarotpakassa on hovikortit, jotka tässä pakassa on kunninanosoituksia elementeille sekä Jumalattarelle hänen kolmessa aspektissaan (neito, äiti, akka). Näillä korteilla voimme oppia lisää elementeistä sekä monista eri tavoista, miten Jumalatar ilmenee meidän elämässämme, erilaisissa tilanteissa, muissa ihmisissä sekä itsessämme. Hovikortit esimerkiksi Tuli elementissä ovat Element of Fire, Maiden of Fire, Mother of Fire sekä Crone of Fire.


Ilman hovikortit
Jokainen elementtikortti edustaa jotain tiettyä aihealuetta. Tuli elementtikortit edustavat planeettoja sekä Jumalan ominaisuuksia, maskuliinisuutta, Ilma keskittyy erilaisiin ennustusmenetelmiin ja salaisten asioiden tutkimiseen, Vesi tietämykseen ja Jumalattareen yhdistettäviin ominaisuuksiin ja feminiinisyyteen ja Maa luontoon.

Elementtikortteja
Mitä enemmän pakkaa tutkin ja luen opaskirjasta, sitä enemmän pidän tästä pakasta. Jokaisella kerralla, kun kortin ja opaskirjasen kaivan esiin kortit aukeavat mulle enemmän ja enemmän. Uskon viimeinkin löytäneeni minulle sopivan tarotpakan.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus taas kerran. :) Vähän aiheesta poiketen, mitä mieltä olet varjojen kirjasta muilla pakanauskonnon harjoittajilla/luonnonnoidilla kuin wiccoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni moni, ellei jopa jokainen noituutta harjoittava pitää jonkinnäköistä varjojen kirjaa, grimoirea. Eli varjojen kirja ei ole vain wiccojen juttu. :) Se, kuinka paljon luonnonnoidan tms varjojen kirja eroaa wiccan vk:sta, en osaa sanoa.
   Mielestäni on ehkä hieman jopa hölmö, jos harjoittaa noituutta, mutta ei pidä minkäännäköistä muistikirjaa aiheesta...

   Poista
 2. Hienot tarot- kortit. Mulla löytyy celestial tarot- kortit, joissa on myös roomalaisia jumalia, kuten Pluto. Jännä, että noissa book of shadows korteissa on elementit, eikä miekat, sauvat ja maljat jne. Kuvitan omaa keijutarot pakkaani. Sen kanssa päädyin lopulta noihin perinteisiin symboleihin. Katsotaan kuinka seikkaperäisen ohjekirjan saan niihin aikaan :) Aika mukavasti nuo sapatit yhdistetty tarot- merkityksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä ehkä senkin takia niin paljon, kun maakortit on korvattu elementeillä. Vanha tarotpakkani ei missään vaiheessa tuntunut näin tutulta kuin tämä ihan jo pelkästään symboliikan takia. :)
   Kuulostaa mielenkiintoiselta, ja todella haastavalta, tuo oman tarot pakan tekeminen. Julkaisethan valmiista korteista kuvia blogiisi? :)

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)