torstai 22. toukokuuta 2014

Hääjuhlat

Viime lauantain, 17.5 vietimme hääjuhlaamme. Juhlat olivat kaikinpuolin onnistuneet ja toivon, että vieraat viihtyivät yhtä hyvin kuin minä ja Ari. Hääjuhlamme alkoi vihkiseremonialla, jonka olin suunnitellut ja kirjoittanut erinäisten valmiiden tekstien pohjalta. Seremonia piti alunperin päättyä luudan yli hyppäämiseen, mutta tulin siihen tulokseen, ettei hermovikaisella jalallani hypitä luudan yli. Olisi ollut todella nöyryyttävää lentää rähmälleen satapäisen yleisön edessä...
Seremonian suoritti eräs ihana noitaneito. Vaikka vihkijääkin jänniti ennen seremonian alkua, niin kaikki meni nappiin, eikä hänen jännitystään seremonian alkaessa huomannut. Iso kiitos hänelle. :)


Hääseremonia:

"Vihkijä aloittaa seremonian lyömällä kevyesti athamella kelloon kolmasti jonka jälkeen puhdistaa työskentelyalueen sekä morsiusparin suitsukkeen ja höyhenen avulla.

Vihkijä:
Hyvä hääväki! Olemme kokoontuneet tänne  tänään juhliaksemme Arin ja Marikan avioliittoa.
Pyydän Jumalatarta sekä Jumalaa siunaamaan heitä, heidän rakkauttaan ja liittoaan
niin kauan kuin he yhdessä elävät rakkaudessa.
Suotakoon Arille ja Marikalle rakkautta, keskinäistä kunnioitusta, terveyttä, vakautta ja hedelmällisyyttä, jotta he voisivat nauttia toisistaan ja ilon täyteisestä elämästä yhdessä.

Vihkijä nostaa nyörin käteensä:

Ari ja Marika, tämä nyöri symboloi sidettä joka teidän välillänne on.
Kun kätenne sidotaan yhteen tällä nyörillä, on myös elämänne siten sidotut yhteen.

Vihkijä ojentaa nyörin kaasolle/ bestmanille, joka sitoo nyörin kevyesti parin käsien ympäri. Samalla vihkijä jatkaa:

Nämä ovat kädet, jotka rakastavat sinua.
Nämä ovat kädet, jotka pitelevät sinua läpi vuosien.
Nämä ovat kädet, jotka syleilevät ja lohduttavat sinua.
Nämä ovat kädet, jotka antavat sinulle tukensa ja rohkaisevat sinua.
Nämä ovat kädet, joiden kanssa te työskentelette, luotte ja rakennatte yhteisen elämän.
Kuten kätenne ovat yhteen liitetyt, Äiti Maan ja Isä Taivaan ollessa todistajina, ovat myös elämänne yhteen liitetyt.

Kaaso/ bestman irrottaa nyörin parin kädestä, avaamatta kuitenkaan solmua, ja asettaa nyörin pöydälle.
Vihkijä kaataa pyhitettyä suolavettä maljaan, kastaa etusormensa siihen ja sivelee vettä morsiamen ja sulhasen otsaan.

Puolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa avioliitossanne toinen toisillenne rakkautta, keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi. Olkaa siunatut!
Ari ja Marika, olette nyt valmiit sinetöimään liittonne suudelmalla."


En tiedä mitä sukulaiset tuosta tuumivat, mutta luulenpa ainakin äitini ja mammani pitäneen, sillä he olivat liikuttuneet kyyneliin saakka. Muutamalta muultakin vieraalta tuli kehuja kauniista seremoniasta. Eipä mua nyt ihan hirveästi haittaa, jos joku tuosta mielensä pahoitti, oli kyse kuitenkin meidän juhlastamme.

Olimme kaasojen kanssa suunnittelleet muutaman ohjelmanumeron. Juhlan alussa oli perinteinen "huiskutusleikki", jotta vieraat hieman näkisivät ketä on kenen sukulainen. Ruokailun jälkeen juhlaan tuli esiintyjä, joka nauratti yleisöä ja lauloi. Hän myös laitto minut ja Arin tanssimaan! Ja minä en osaa tanssia! ;) Toki meillä oli illan aikana erikseen oma hääTANSSI, ei valssi.


Kun bestman ja kaaso olivat pitäneet puheet, ilmestyi juhlapaikalle merirosvoasuun sonnustautunut, erittäin paljon bestmanin näköinen mies, joka ryösti booliastian. Hän sanoi että booliastia palautetaan, jos jokainen alle nelikymppinen osallistuu letkajenkkaan - sai olla myös henkisesti alle neljäkymmentä. Lähes kaikki vieraat osallistuivat letkaan ja saimme boolimaljan takaisin.
Viimeinen suunniteltu ohjelmanumero oli Karhunkaato -näytelmä. Tätä kyseistä leikkiä en ollut koskaan nähnyt. En muista milloin olisin nauranut niin paljon kuin tuon ohjelmanumeron aikana.
Ainoa miinus juhlapäivässä oli, että juhlapaikalla oli tukalan kuuma, sillä paikan omistaja oli jättänyt lämpöpuhaltimen päälle (vaikka pyysin, ettei jättäisi sitä päälle!). En juuri viihtynyt sisätiloissa ennen kuin lämmitys saatiin pois päältä. Juhla huipentui aamun pikkutunneille kestävään karaokeen. Näin jälkeenpäin en voi kun ihmetellä, miten hyviä laulajia Arin suvusta löytyy...


Hääkampaukseni oli loihtinut serkkuni tyttöystävä, Lotta. Kampaus oli aivan mielettömän ihana! :)Päivä oli kaikinpuolin täydellinen. Olen todella kiitollinen kaikille vieraille, jotka tekivät juhlastamme ikimuistoisen.28 kommenttia:

 1. Vau... Kuulostaa jo näin pelkän netinkin kautta ihanalta. :) Itselläni kun on suunnitelmissa opiskella papiksi, rakastan erilaisia juhlia ja seremonioita. Vihaan sellaisia "liukuhihnajuhlia", joissa ei ole mitään parinnäköistä. Mieluummin vetäisin kristittynä noitaseremonian kuin tylsän ja riisutun kaavan. Vaikka parihan senkin loppujen lopuksi päättää. ;)

  Ja onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olisi ollu hienoa saada tähän vähän pitempikin seremonia, mutta ottaen huomioon kuinka paljon mua jännitti, niin tuo pituus oli hyvä. ;)

   Poista
 2. oi että, todella ihanaa!!^_^ <3 <3 Onnea teille molemmille todella paljon!! Ihanaa että teitte juhlastanne teidän näköisen!!^_^ <3 <3

  VastaaPoista
 3. Oi, kaunis seremonia ^^ Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun jaoit osan päivästänne, on mukavaa lukea pakanahäistä :) Ja onnea kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa pakanallinen osuus tässä taisi olla tuo seremonia, muuten nuo meni aikalailla perinteistenhääjuhlien kaavalla. Arin serkku tosin oli ihanan yllätyksen järjestänyt meille, joka meni myös tuon pakanahenkisyyden puolelle. :)
   Ja kiitos :)

   Poista
 5. Onnea! Ajattelin että pääsisipä itsekin samankaltaisiin häihin joskus. Noita persoonattomalla peruskaavalla läpikäytyjä kun on niin nähty vaikka eihän tavallisuus toki juhlan arvoa poista. Millainen oli karhunkaatoleikki? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karhunkaatoleikki on eräänlainen näytelmä, jossa kertoja lukee tarinaa paperista ja näyttelijät tekevät sen, mitä kertoja käskee. Rooleja leikissä on mm. karhu, karhunkaataja, teltta, partiolainen, suo, mäntypistiäinen yms. Kun kertoja kertoo partiolaisen saapuvan näyttämölle kantaen telttaa, on näyttelijöiden jotenkin näyteltävä se. Todella hauska esitys tästä tulee, suosittelen kokeilemaan omissa juhlissa :)

   Poista
 6. Onnittelut! Hääseremonia kuulosti ihanalta (herkistyin täällä koneen äärellä) ja sun puku on ihana. Näytät niin onnelliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Puku sai kyllä paljon kehuja illan aikana. :) Luokkakaveri teki tuon minulle, mun suunnitelmien pohjalta. :)

   Poista
 7. May the light
  of the Sun,
  Moon and Stars
  Guide your path
  through many
  years to come.

  Onnea :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa ihanalta! Itse en oikein välitä tavallisista hääseremonioista, ja jos joskus itse satun naimisiin päätymään tulee sen olla hieman pakanahenkinen. :) Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 9. Oh, mullakin ihan tippa silmään tuli jo tätä lukiessa :) Hyvä vihkijä ja hyvä te!
  Täytyy vielä katsoa se tiedosto minkä lähetit ;) Tämäntyyliset häät ehdottomasti itsellekin, jos sattuu puolisko löytymään x)

  VastaaPoista
 10. Paljon paljon onnea! ♥ Upea pari olette ja kauniilta vaikuttaa seremoniakin. ^^

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa ihanalta! Olisi kiva joskus päästä todistamaan vähän erilaisia häitä ja seremonioita. Tällaisissa on varmasti niin oma fiiliksensä. Kiva että kaikki meni hyvin! Ja onnea vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä ihanat juhlat, olisi kiva joskus päästä samantyylisiin vieraaksi itsekin. :)
   Ja kiitos :)

   Poista
 12. Ihana, minäkin liikutuin kyyneliin tätä lukiessa. Tuhannesti onnea teille, ja ihana mekko sinulla!

  VastaaPoista
 13. Mystisten tuulten onnea teille ja hienoa Nähdä/kuulla juuri juhla tyylin jota ite suunnitellu, mutta hieman kuitenkin erilailla keskelle metsää kaiken vain :D ja ihan vahingossa muutenkin päädyin blogiisi eilen ja tänään hieman tsekkailin sitä lisää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seurailemaan enemmän tai vähemmän aktiivista kirjoitteluani :)

   Poista
 14. Vau, juhla vaikutti upealta! Kiitos tästä inspiroivasta postauksesta ja kaikkea onnea hääparille <3

  VastaaPoista
 15. Lämpimät onnittelut! Googlailin tuossa pakanahäitä ja ilokseni huomasin, että olit kirjoittanut tänne omistasi. Etenkin oli kiinnostavaa lukea millainen seremonia teillä oli. =) Lämmin kiitos sinulle siis tästä bloggauksesta.
  -S-

  VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)