torstai 1. toukokuuta 2014

Beltanen viettoa

Tämän vuoden vappu poikkesi muista vuosista siten, etten lähtenyt juhlimaan lainkaan. Ystävät kyllä yritti muakin saada mukaan, mutta pidin pääni ja jäin kotiin siivoamaan. Oli varsin ihana herätä kerrankin Beltaneaamuun ilman jomottavaa päätä, tappavaa janoa, pahaa oloa ja kuivaa suuta.
Heräsin aikaisin, keittelin puuroa ja kahvia - mulla ei ollut kiire mihinkään.

Päivällä keräsin rituaalitarvikkeeni laukkuun, hyppäsin autoon ja ajoin erään järvenrantaan, jossa on paljon metsää ympärillä. Metsä ei ollut mulle ennestään tuttu, vaikka järvellä olinkin monesti käynyt. Kuljin metsässä eteenpäin sen isommin miettimättä päämäärää, pitäen kuitenkin huolen, että muistan, missä suunnassa auto on. Pysähdyin monesti tunnustelemaan olinko löytänyt sopivan paikan - yllättävän nopeasti sellainen löytyikin.


Muistutettakoon, etten ole vuosikausiin suorittanut rituaalia ulkona, varsinkaan täysin vieraassa metsässä, joten hieman mua jännitti että paukahtaako joku paikalle keskenkaiken. Onnekseni sain olla rauhassa koko tuon ajan. Vain etsiessäni itselleni sopivaa paikkaa, kuulin tiellä kulkevan muitakin, mutta he tuskin edes tulivat metsään.

Aurinko oli pilvessä ja tiputtipa taivas muutaman sadepisarankin, kun asettelin esineitä paikalleen. Kun aloitin rituaalin, aurinko tuli esiin pilvien takaa. Metsän omat äänet, tuulen ujellus puissa, puiden rasahdukset, eläinten ääntelyt sekä auringon varovainen kajo puiden lävitse teki rituaalista täydellisen.


Aurinko pilkotti puiden lävitse koko rituaalini ajan ja vielä senkin aikaa, kun makoilin maassa. Vasta kun aloin pakkaamaan tavaroitani se jäi piiloon pilven taakse ja taivas tiputti muutaman lumihiutaleen(!!).


Kannoin mukanani suurimman osan rituaalitarvikkeistani, vaikka olisin pärjännyt vähemmälläkin. Ensikerralla en kanna mukanani kuin "välttämättömät", sillä kallioisessa metsässä kulkeminen ei ollut mukavimmasta päästä kun sai varoa ettei riko painavasta laukusta mitään. Tälläistä esinearsenaalia ei olisi tarvinnut raahata mukana, varsinkin kun en harjoittanut monimutkaisia taikoja...Tältä työskentelyalueeni näytti rituaalin suoritettuani. Pieni liina oli ihan kätevä polvien alla, sillä maa oli osittain kostea tuon mättään juurelta. Punotun letin sekä toivomusnauhat jätin puuhun roikkumaan, toivottavasti kukaan ei tuohon paikkaan eksy... ;)


Surullista, että tähän reilu kolmentoista vuoden polulleni mahtuu niin vähän ulkoilmarituaaleja - varsinkin kun itse koen ne paljon voimakkaammiksi kuin sisätiloissa suoritetut. Pyrin vastedes suorittamaan edes kevään ja kesän sapattien rituaalit ulkona, nyt kun löysin melko oivallisen paikankin. Ja kuka tietää, ehkä löydän tulevaisuudessa vieläkin paremman. :)

Onko muille muuten tuttua ritaalin jälkeinen päänsärky? Minulla iskee aina ikävä päänsärky, kun lopetan rituaalini. Se alkaa melko nopeasti ja laantuukin pian, mutta tunne on silti ikävä.12 kommenttia:

 1. On ollut varmasti hieno hetki, näistä kuvista ja tekstistä voi aistia upean tunnelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Olisin voinut jäädä tuonne makoileen ties kuinka pitkäksi aikaa. :)

   Poista
 2. Vau, kuulostaapa ihanalta! Täydellisen oloinen rituaali. Itsekin kävin tänään metsässä vähän samalaisissa merkeissä ja eipä minunkaan reissuni yhtään huono ollut. Iltahämärässä ja lintujen laulua kuunnellen. Oli mielenkiintoista seurata miten ne reagoivat siellä olemiseeni ja tekemisiini.

  Päänsärkyä poden nyt itsekin hieman. Nyt kun mietin, niin se ei itse asiassa ole ollenkaan harvinaista rituaalien jälkeen. Yleensä on muutenkin pikkuisen epätodellinen ja jopa sumuinen olo. Aika mielenkiintoista, mistä lie mahtaa johtua.

  VastaaPoista
 3. Etenkin tälläisissä hieman "voimakkaamissa rituaaleissa" se iskee kun salama rituaalin jälkeen. Simppeleimmissä rituaaleissa särky ei tule niin voimakkaana, mutta tuleepahan kuitenkin. Ja on hassua että se iskee sekunnilleen rituaalin lopetuksen jälkeen... Alkaa voimakkaana, mut pian tasaantuu pehmeäksi jyhmeeksi. Todella kurja sivuvaikutus... :P

  VastaaPoista
 4. Heippa! Saako sulle vaikka sähköpostiin laittaa viestiä wiccasta yms.? 14v polkunsa löytänyt puheilla :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kuvia! :) Hieno kuva siusta tuo toisiks viimeinen, oikein onnistunut. ^^

  VastaaPoista
 6. Ihanan inspiroivia kuvia! Beltanena oli kyllä erikoiset energiat liikkeellä; kevyet, iloiset ja jopa hieman ilkikurisetkin. Omalla ulkoalttarilla kuului olevan uteliasta väkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja toden totta, beltanen oli erikoiset energiat liikeellä :)

   Poista
 7. Hei! Kerrotko lisää tuosta punotusta letistä, joka myös roikkuu oksalla? Mikä sen tarkoitus on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tarkoitus on ainoastaan olla muistoesineenä Jumalattaren ja Jumalan häiden kunniaksi. :)

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)