sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Varjojen Kirja

Varjojen Kirja on noidan yksi tärkeimmistä työskentelyvälineistä. Heti alussa on hyvä selventää, ettei Varjojen Kirjaa voi ostaa mistään, vaan se kirjoitetaan itse. Wiccassa ei ole ns. pyhiä kirjoituksia, vaan jokainen uskonnon harjoittaja kerää omat "pyhät kirjoituksensa" Varjojen Kirjaan. Varjojen Kirja on päiväkirja, loitsukirja, riittikirja ja se sisältää kaiken taidon mitä kirjan omistajalla on. Monet kirjoittavat Varjojen Kirjan lisäksi myös Peilikirjaa, jota pitävät esimerkiksi rituaalipäiväkirjana tai johon suunnitellaan loitsut ja rituaalit - vasta toimivaksi todetut kokonaisuudet kopioidaan Varjojen Kirjaan.
Varjojen Kirja on pyhitetty, henkilökohtainen työväline ja harva noita antaa muiden lukea Varjojen Kirjaansa, mutta joissain traditioissa oppilas kopioi opettajansa Varjonen Kirjan omaan kirjaansa. Monet ovat sitä mieltä, että Varjojen Kirjaksi ei kelpaa muu kuin musta- ja kovakantinen vihko, joka on käsinkirjoitettu. Toiset saattavat pitää Varjojen Kirjaansa virtuaalisessa muodossa tietokoneella ja toiset kokoavat kirjansa tulosteista. Oma ihka ensimmäinen Varjojen Kirjani oli iso, mustakantinen ruutuvihko. ;) Aivan yhtä toimiva tuo VK oli kuin myöhemmätkin.


Mitä Varjojen Kirjan "pitää" sisältää? Ei ole yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa Varjojen Kirjaa ja uskon, että juuri polkunsa alkutaipaleella olevan wiccan Varjojen Kirjasta löytyy paljon enemmän infoa, kuin esimerkiksi minun. On myös varsin hankala vastata kysymykseen "mitä Varjojen Kirjassa tulee olla", sillä se minkä minä koen tarpeelliseksi ja hyödylliseksi kirjoittaa ylös voi joku toinen wicca pitää tietoa täysin "turhana". Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ihan kaikkea lukemaasa ei kannata kirjoittaa ylös, vaikka polun alkutaipaleella sitä kuvittelee että se on kannattavaa. Kun itse aloin kirjoittamaan ensimmäistä VK:tani, kopioin siihen lähes kaiken enemmän tai vähemmän tärkeän tiedon kahdesta tuolloin omistamastani kirjasta. Myöhemmin sitä ihmetteli, että miksi ihmeessä tein niin, kun ne samat asiat kuitenkin löytyy yhtä selkeästi omistamistani kirjoista. En sano ettenkö yhä kirjoittaisi tärkeimpiä asioita joistain kirjoista, mutta siinä missä ennen kirjoitin kynä sauhuten kaiken, niin nykyään osaan valita ne "tärkeimmät" ja kirjoitan ne ylös.

Varjojen Kirja voi sisältää mm:

 • sapattirituaalit 
 • jumalten kutsuloitsut 
 • elementtien kutsuloitsut 
 • esbatrituaalit 
 • ohjeet Kehän luomiseen
 • yrttitietoutta 
 • toimivaksi todetut loitsut 
 • jos koet jonkin tietyn jumaluuden erityisen läheiseksi, voit kirjoitta myös heistä Varjojen Kirjaasi 

Oon tainnut ennenkin mainita olevani todella epäjärjestelmällinen ihminen, näinollen Varjojen Kirjanikin on aina ollut todella sekava. En enää edes pysy laskuissa mukana kuinka monesti olen ostanut uuden kirjan tarkoituksenani kirjoittaa tekstit jonkinnäköiseen järjestykseen - ja aina se on jäänyt vain hyvin suunnitelluksi ajatukseksi. Tätä nykyistä olen kirjoittanut jonkin verran yli vuoden ja se on jo nyt yhtä sekava kuin edelliset. Mieleni tekisi jälleen ostaa uusi, mutta tiedän sen olevan turhaa. Ehkä joskus panostan useamman kympin maksavaan Varjojen Kirjaan, joka on pakko pitää siistinä ja selkeänä, jo ihan vain sen vuoksi että oli niin kallis. Mutta loppujen lopuksi, minä olen ainoa, joka kirjaa lukee ja niin kauan kun minä saan selkoa kirjastani on kaikki hyvin. ;)


Varjojen Kirjani on oikeasti vieraskirja, mutta kun näin tämän kaupassa tykästyin sen kokoon. Se ei ole liian paksu, eikä liian ohut. Vieraskirja -tekstin peitin enshätään huopakukkasilla ja koristenyörillä. Ehkä jonain päivänä päällystän koko kirjan kankaalla, johon kirjon jotain... Heti, kun aikaa sellaiseen löytyisi.


VK:stani löytyy muunmuassa tietoa Energiasta, chakroista, yrteistä, sapattirituaaleja, symboleita, noidan 13 päämäärää jne. 
Vielä on paljon kirjoitettavaa, mutta ei ole vain ollut aikaa kirjoittaa kaikkia haluamiani tekstejä Varjojen Kirjaan. Olen niin usein tehnyt sen virheen, että olen kirjoittanu VK:ta väsyneenä, jolloin ruma käsialani muuttuu entistä hirveämmäksi ja teen typeriä kirjoitusvirheitä. Lisäksi olen todella laiska pitämään Peilikirjaa - kirjoitan Varjojen Kirjaani myös sellaiset asiat, jotka moni muu kirjoittaisi Peilikirjaan - tämä lisää sekavuutta entisestään. 
Tämän enenpää en teille Varjojen Kirjani sisältöä paljasta. Kauhulla odotan sitä, kun joskus hamassa tulevaisuudessa lapsenlapseni tai lapsenlapsenlapseni löytää Varjojen Kirjani ja kauhistelee, miten ihmeessä ikinä olen saanut opuskesta selkoa...


8 kommenttia:

 1. Aivan ihana blogi! Löysin sinun blogisi Metsän Tytär blogin kautta ja nyt olen lueskellut sun postauksia ties kuinka monta :D Yhtäkkiä itsekkin innostuin ja haluaisin alkaa pitämään tämän tyyllistä blogia ja olen myös wiccalainen, mutta viellä "luutakomerossa" joten meinasin alkaa kirjoittamaan sitä anonyymina ilman kasvoja wicca nimelläni :) Haluan alkaa kirjoittamaan siksi, että haluan jakaa omia mielipiteitäni sekä ajatuksiani. Kiitos sinulle olet inspiraation lähteeni :D

  Toivottavasti minäkin löytäisin joskus oman covenini kuten sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seurailemaan juttujani. :)
   Blogin pitäminen kannattaa, sillä kirjottaessa pystyy syventymään paremmin (ainakin itselläni on näin) omiin kokemuksiin ja ajatuksiin.

   Itselläni meni covenin löytämiseen yli kymmenen vuotta. Varmasti sinäkin joskus tapaat itsellesi sopivan ryhmän )

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, mutta en. Varjojen kirja on hyvä täyttää itse ja ite päätät mitä siihen kirjoitat. Et voi olettaa jonkun muun tekevän työtä puolestasi. On olemassa lukuisia kirjoja aiheesta, joista löydät kaipaamasi tiedon. Et voi olettaa, että kaikki tajoillaan sinulle valmiina hopeatarjottimella, jos kiinnostut jostain asiasta. Vastaan mielelläni kysymyksiin sähköpostitse, mutta en lähetä sinulle loitsuja tms.

   Poista
  2. Et viittis poistaa tota kommenttii mis on mun sähköposti. Haluisin sen pois siitä... kiitos :)

   Poista
 3. Mistäs voisin hankkia tälläisen VK:n? Olen kiinnostunut vasta hetki sitten tästä Wiccasta ja minulla ei ole minkään muotoisia kristallipalloja, tai miekkoja...
  Onko 12v. Liian nuori Wiccaksi kun pikkusiskoni kysyi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjojen Kirjaksi kelpaa mikä vain tyhjä kirja/vihko/kansio. Omani on kirjakaupasta aikanaan ostettu.
   Ja mullakaan ei ole kristallipalloa tai miekkaa. Kuten oon sanonut aiemminkin, niin noi välineet on toissijasia. Se ei tee susta parempaa wiccaa, mitä isoman esinearsenaalin omistat.
   Wiccalla ei ole ikärajaa, mutta kannattaa miettiä minkä vuoksi siitä kiinnostuit. Ja opiskella! Kerätä tietoa.

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon ja siskoni kiittää myös :) ja tää on muuten ihana blogi :)

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)