sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Noidan kahdeksan riimua

Muistan, kun 16-vuotiaana luin Kate Westin kirjaa, jossa hän mainitsi noidan riimut, joita on kahdeksan. Kiinnostuin niistä hirveästi ja hamistuin, kun kirjassa ei tuon yhden kerran jälkeen niitä enää mainittu. Silloin internettiin pääsy ei ollut yhtä nopeaa kuin nykyään ja hitaiden (ja kalliiden) modeemien vuoksi sain käyttää viikossa vain noin tunnin internetissä.
Tiedonhaku oli hidasta, enkä onnistunut tuolloin löytämään lisää tietoa näistä noidan kahdeksasta riimusta. Kirjastostakaan ei löytynyt mitään opuksia, jotka olisivat edes hipaisseet tätä aihealuetta. Nykyään, kun internetti on jo itsestäänselvyys ja kaikkien ulottuvilla, on niin vaikea käsittää, että joitain vuosia sitten oli tiedonhaku paljon haastavampaa. Ei voinut vain ottaa puhelintaan esiin ja googlata etsimäänsä asiaa.

Vaikka internet on se kaikkein helpoin tapa etsiä tietoa, niin aika-ajoin suunnistan kirjastoon ja kulutan siellä monta tuntia etsien kirjoja tietystä aiheesta. Miten ihanaa olikaan raahata jälleen vino pino kirjoja kotiin ja tehdä niiden pohjalta muutama koulutyö. Vaikka internet on käytettävissä, niin välillä on mukavaa nähdä asioiden eteen vähän enemmän vaivaa. Ja itse pidän vanhoista paksuista kirjoista paljon enemmän, kuin esimerkiksi Wikipediasta...
Kun sain nopeamman netin käyttööni parikymppisenä, yritin jälleen etsiä tietoa riimuista - löytämättä mitään. Vuosia silloin tällöin kolusin internetin syövereitä etsien, mutta löysin vain tietoa "tavallisista" riimuista. Nyt jokin aika sitten törmäsin näihin riimuihin ihan sattumalta. Tartuin nopeasti kynään ja kirjoitin riimut Varjojen Kirjaani - enhän halunnut unohtaa sivua, jolta riimut löysin. ;) Uskomatonta, miten tieto vain löytää luoksesi, kun olet lakannut etsimästä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun minulle käy näin.

Noidan riimuilla ei ole mitään tekemistä oikeiden riimujen kanssa. Niitä ei tule sekoittaa keskenään - Noidan riimut eivät ole sama asia kuin oikeat riimut! En tiedä Noidan riimujen alkuperästä mitään tai mistä ne ovat peräisin. Jos joku tietää, niin minulle saa kertoa. :)
Noidan riimuja käytetään ennustamiseen ja neuvojen antamiseen, vähän samaan tapaan kuin esimerkiksi Taroteja. Riimut voi maalata kiviin, mutta mikään ei estä kaivertamasta niitä esimerkiksi puunpalasiin. Kun niitä käytetään ennustamiseen, tulee niitä käyttää samaan tapaan kuin noppaa - sekoittaa ja tiputtaa kaikki kerralla. Riimu on tulkittavissa vain, jos se putoaa kuvapuoli ylöspäin, kaikki kuvapuoli alaspäin olevat riimut tulee sivuuttaa. Johtava riimu, se kaikkein tärkein, on se joka on kauimmaisena sinusta. Jos kaikki riimut putoavat kuvapuoli alaspäin, sinun ei ole tarkoitus saada vielä vastausta kysymykseesi. Älä toista kysymyksen esittämistä ainakaan viikkoon.

Aurinko

Avainsanat: onnistuminen, menestys, edistys

Aurinko riimu on menestyksen ja myönteisen lopputuloksen riimu. Suoraan "kyllä/ei" kysymykseen se tulkitaan "kyllä" -vastauksena. Se myös kuvastaa edistystä ja henkilökohtaista rikastuttamista elämässä. Johtavana riimuna se on rinnastettavissa Tarotin Aurinkoon.Kuu

Avainsanat: muutos

X-merkit riimussa kuvastavat kuun neljää vaihetta (uusikuu, kuunsirppi, puolikuu, täysikuu) ja se enteilee muutoksia seuraavan 28 pvän aikana. Feminiininen riimu ja usein ilmestyy haettaessa vastauksia naisasioihin. Kuuriimu on viestintuoja. Se kertoo, että on oltava tietoinen siitö, että merkittäviä muutoksia on tulossa. Riimut jotka ovat sen lähellä, kertoo ovatko nämä muutokset myönteisiä vai kielteisiä.
Renkaat (tai sormukset)

Avainsanat: rakkaus, parisuhteet

Rakkauden riimu. Ollessaan johtava riimu se on positiivinen vastaus kysymykseesi. Se on myös parisuhteen riimu ja voi merkitä kihlautumista, avioliittoa tai uutta/uudistunutta parisuhdetta. Se voi myös merkitä uutta asennoitumista jo olemassaolevaan parisuhteeseen.Ristitty keihäs

Avainsanat: riita, kielteisyys

Enteilee riitää ja kielteisiä tapahtumia. Voi olla järkyttävä luonteeltaan, melkein kuin Torni Tarotissa. Ei silti ole täysin "paha"; jos se on positiivisen riimun lähellä, voi se enteillä riidan päättymistä ja parannusta. Varsinkin ollessaan Renkaiden vieressä, tämä riimu voi merkitä työssä ylenemistä tai nopeaa parantumista, jos olet sairas.


Aalto

Avainsanat: ystävät, matka perhe.

Ystävät ja perhe ja heidän vaikutus sinuun. Tulkinta riippuu riimuista, jotka ovat tämän lähellä. Yhdistetään myös matkaan - saattaa enteillä matkaa ulkomaille varsinkin jos Aurinko riimu on lähellä. Kuuriimun ollessa lähin tarkoittaa matkaa jollekin läheisellesi. Jos Renkaat lähinnä oleva riimu tarkoittaa lomaa tai kaukosuhdetta.


Tähkä

Avainsanat: onni, edistyminen

Edustaa yltäkylläisyyttä, edistymistä ja onnea. Kuvaillaan onnen riimuksi ja jos on johtavana riimuna, on sen vastaus positiivinen jos kysymyksesi liittyy rahaan, liiketoimintaan, ystävyyssuhteisiin, kumppanuuteen tai hengellisyyteen. Yhdessä Renkaiden kanssa merkitsee onnellista ja vaurasta avioliittoa, Auringon kanssa menestystä urallasi ja Aallon kanssa menestystä ulkomailla

Linnut

Avainsanat: odottamattomat uutiset, muutos

Merkitsee yllättäviä uutisia, jotka vaikuttavat koko elämääsi, varsinkin jos on johtava riimu. Tavallisimmin tarkoittaa positiivista muutosta, mutta kiinnitä huomiota lähellä oleviin riimuihin, joka määrittää riimun luonteen. Voi myös merkitä uutisia ystävästä tai sukulaisesta, josta et ole hetkeen kuullut mitään.


Musta riimu

Avainsanat: vaikeudet, kipu

Enteilee vaikeuksia. Kielteisyys tule hallitsemaan elämääsi jonkin aikaa, mutta vaikeuksista opitaan ja vaikean ajanjakson jälkeen osaat katsoa elämääsi uudella tavalla, joka auttaa sinua elämäntiellä. Tulkitse tämä aina ympäröivien riimujen kanssa. Jos lähellä on positiivinen riimu, Musta riimu merkitsee sitä, että tulevan kokemuksen tuska johtaa hyödyllisiin olosuhteiden muutoksiin.

Pahoittelen sotkuisia kuvia. Minä olen elävä esimerkki siitä, että ei kannata kirjoittaa Varjojen Kirjaa väsyneenä. ;)

Myöhemmin esittelen hieman toisenlaiset noidan riimut, joita on kolmetoista.

7 kommenttia:

 1. Ooo, mielenkiintoista! :) Täytyykin kirjoittaa nää itsellekin jonnekin ylös. Etenkin kaikenlaisista riimuista ennustaminen kiinnostaa, mutta en osaa itse oikeastaan vielä tulkita ennustusyritelmiäni, tavallisilla riimuilla kuin taroteillakaan. Ehkä se vielä tästä, koko ajan koitan ehtiä opettelemaan :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista ja uutta tietoa minullekin! Kiitos että jaoit sen kanssamme :)

  VastaaPoista
 3. Enpä ole itsekkään näistä aiemmin kuullut!! Kiitos paljon että jaoit tiedon kanssamme, tälläisiä juttuja on aina kovin kiehtovaa lukea!!^^

  VastaaPoista
 4. Ohhoh.. Tajusin juuri, että nuoresta iästäni ja kujeistani huolimatta olen seurannut blogiasi ja wiccan polkua jo 2 vuotta. Kiitos kovasti kaikista postauksistasi, joita jaksat kirjoittaa. Ja näiden kahden vuoden aikana olen tullut vuoren varmaksi että tämä on mihin minä uskon ja mikä minä olen... 13-vuotiaalta se on uskomatonta (varsinkin kun muut kutsuvat sitä ohimeneväksi vaiheeksi) Kiitos taas kerran ja toivon sinulle kaikkea hyvää loppuelämäksesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomisella ei ole ikärajaa. ;) Toivotan sinulle onnea löytämällesi polulle ja kaikkea hyvää. Toivottavasti kirjoitukseni jaksavat myös jatkossa kiinnostaa. :)

   Poista
 5. Vasta aloin tutustumaan oikein tosissaan noituuteen henkimaailmaan ja riimuihin. Olen aina pelännyt päästää tämän kaiken sisälle elämääni, mutta nyt on koittanut aika oppia... Pelottaa, mutta kirjoituksesi antaa rohkeutta ja auttaa suhtautumaan asioihin hiukan pelottomammin. Kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kirjoituksistani on apua. :) Kannattaa muistaa, ettei tee mitään, mikä tuntuu itsestä väärältä/pelottaa. Olenkin tehnyt postauksen aiheesta "mitä tehdä, kun noituus pelottaa) :)

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)