sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Yulen viettoa

Eilen vietettiin talvipäivänseisausta, Yulea. Itse aloitin päivän lähtemällä koiran kanssa ulos ennen auringonnousua. Vaikka ilma oli pilvinen eikä auringonnousua näkynyt, niin tiesin suurinpiirtein minkä aikaan aurinko nousee taivaanrantaan. Tervehdin palaavaa aurinkoa.


Edellisenä iltana Arin mulle tilaamat tarot kortit tulivat postiin, joten eilen aamulla käytin pienen tovin tutustuessani kortteihin. Ihan heti ensikatsomalla kortit tuntui paljon tutuimmilta, kuin vanha pakkani. Ehkä löysin nyt viimein sen "oman pakkani". Esittelen uudet korttini myöhemmin, sillä ne ei ole ihan perinteinen tarot-pakka. Perehdyn niihin vielä vähän enemmän, ennen kuin teen esittelyn.
Illalla suuntasimme ystävieni kanssa Raskasta Joulua -konserttiin Tampere-talolle. En ole aiempina vuosina ollut joululaulujen suuri ystävä, mutta jostain syystä tänä vuonna olen kuunnellut joululaujua kotona touhutessani. Konsertti oli aivan huikea kokemus ja varmasti menen ensi vuonnakin.

Kotiin päästyäni olin melko väsynyt ja alunperin ajattelin, etten jaksa rituaalia suorittaa, mutta tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Olin perjantai-iltana tehnyt olohuoneeseen uuden alttarinurkkauksen, jota halusin testata heti käytännössä. Aikaisempi alttaripöytäni oli liian korkea, jotta olisit voinut istua sen edessä ja liian matala, jotta olisi ollut luontevaa seistä. Tämä uusi pöytä on täydellisen korkuinen, jos haluaa työskennellä istuen - ja minähän haluan. Hieman hankalaa oli saada tämä nurkkaus sovitettua olohuoneeseen, sillä meillä ei juuri ole ylimääräistä tilaa. Ehkä joskus, jos saamme raivattua makuuhuoneeseen lisää tilaa, siirrän nurkkauksen sinne.


En harjoittanut rituaalin yhteydessä tälläkertaa lainkaan magiaa, niinkuin normaalisti olen tehnyt sapattirituaalin yhteydessä. Sen sijaan suoritin omistautumisrituaalin uudestaan, uusien omistautumiseni. Idean tähän sain eräältä toiselta wiccaneidolta. :) Olen jo joitain vuosia aiemmin ajatellut omistautumisen uusimista, sillä ensimmäisestä omistautumisrituaalistani on yli kymmenen vuotta. Tähän rituaaliin tämä siis sopi mainiosti.


Minun on selvästi alettava juhlistamaan sapatteja useammin rituaalin muodossa, sillä tämä oli toinen varsinainen pitkän kaavan rituaalini tänä vuonna. Sekoilin sanoissani, joka sai muutaman kerran mut naurahtamaan ja aloittamaan alusta. Eihän tuollainen sekoilu sanoissa ja alusta aloittaminen ole kiellettyä, mutta luulisi mun pitkällä kokemuksella jo osaavan vetää rituaalin kunnialla läpi, ilman että sekoan sanoissa... ;) Uudenvuoden lupaukseni onkin, että pyrin tänä vuonna joka ikistä sapattia juhlistamaan rituaalin, edes pienen, muodossa. Esbatejakin pyrin juhlistamaan useammin.

Tänään vuodenpyörä kääntyy jälleen,
Aurinko palaa luoksemme.
Sytytän kynttilän kunniaksesi Suuri äiti,
joka olet luonut elämän kuolemasta, valon piemydestä.

Tänään kunnioitan Metsän Herraa, luonnon hallitsijaa.
Toivotan Sinut tervetulleeksi takaisin.
Kiitokseni lausun Suurelle Äidille,
joka tuo uuden elämän maailmaan.


2 kommenttia:

  1. Hihi, mäkin olen muuten noita tarot-kortteja katsellut, mutta päädyinkin tilaamaan yhdet toiset kortit, mitkä esittelen blogissani jossakin vaiheessa. :) Ihanaa, että sait inspiraation tehdä myös tuon omistautumisen uudelleen. <3

    VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)