tiistai 5. marraskuuta 2013

Lemmentaiat ja etiikka

Lemmentaiat ja lemmenloitsut - onko lemmentaiat hyväksyttäviä vai moraalisesti täysin väärin? Nettifoorumeilla olen jatkuvasti tässä vuosien varrella törmännyt kyselyihin, miten tehdään lemmenloitsu. Yhtä paljon kun on näitä kyselijöitä, on myös mielipiteitä siitä, onko lemmentaiat moraalisesti suotavia vai ei. Voiko mistään sellaisesta, jossa ihmisen vapaa tahto riistetään, seurata mitään hyvää...?

Lemmentaikoja on kahta lajia: niitä, jotka on suunnattu suoraan tietylle henkilölle ja niitä, jotka houkuttelevat rakkautta elämääsi. Näiden lisäksi on myös taikoja, jotka sitovat jo suhteessa olevan parin tiukemmin yhteen ja tekee suhteesta lujemman - tätä itse kutsun rakkausmagiaksi (Esimerkiksi häärituaaleissa suoritettava luudan yli hyppääminen on juuri tällaista ns. rakkausmagiaa).
Ensimmäisenä mainitsemani lemmentaika - suoraan tietylle henkilölle suunnattu, on sellainen, jota itse en pidä suotavana, enkä itse mistään hinnasta tällaista taikaa suorittaisi. Se, että saat jonkun rakastumaan itseesi loitsun avulla vie toiselta henkilöltä vapaan tahdon, ja jokainen magiaa harjoittava tietää sen olevan eettisesti väärin. Yhdeksän kymmenestä lemmenloitsusta epäonnistuu tavalla tai toisella ja vaikka onnistuisitkin taiassasi, niin et ikinä saa tietää rakastaako henkilö sinua oikeasti vai onko hän kanssasi vain loitsun takia. Rakkauden ja rakastamisen tulisi olla pyyteetöntä ja ehdotonta, eikä ketään tulisi magian avulla pakottaa rakastamaan toista.
Mitä taas tulee taikoihin, jossa pyydät rakkautta elämääsi, kohdistamatta sitä suoraan tiettyyn henkilöön, en näe mitään moraalisesti väärää. Jokainen varmasti kaipaa rakkautta ja lähelleen ihmisen, jolta sitä saa. Kuten magiassa aina, on päämäärä, johon magialla pyrkii, oltava selkeästi tiedossa ja tiedettävä tarkkaan mitä pyytää. Sama idea, kuin esimerkiksi jos toivoo pudottavansa painoa - ja menettää jonkun raajoistaan onnettomuudesta. Paino kyllä putosi, mutta ei ehkä haluamallasi tavalla. Koskaan ei voi painottaa tarpeeksi, kuinka tärkeää on tuoda selkeästi esille päämääränsä.
En ensimmäisenä lähtisi suosittelemaan lemmentaikoja ihmiselle, jolla ei ole paljoa kokemusta magiasta. Kehottaisin keskittymään enemmän itseen ja omaan itsevarmuuteen. Itsevarma ihminen on helposti lähestyttävä ja herättää kanssaihmisissä enemmän mielenkiintoa, kuin sulkeutunut ja epävarma ihminen.
On lahja, kun saa rakastaa ja olla rakastettavana, toivon että ketään itseään ja muita kunnioittava noita ei pakota ketään rakastumaan itseensä - tai itseään rakastumaan toiseen.


Mikä on teidän mielipiteenne lemmentaioista - oletteko sitä mieltä että ne ovat hyväksyttäviä vai oletteko jyrkästi vastaan? Kuulen myös mielelläni, jos jollain on kokemusta lemmentaioista. 


1 kommentti:

  1. Hei, kun kerran mielipidettä kysyttiin niin ilmoittaisin itsekkin vastustavani kaikkia toisen vapaaseen tahtoon vaikuttavia taikoja. c: Paljon hyödyllisempää on tehdä jokin loitsu, mikä tuo omat parhaat puolet esille. Tai sellainen, joka houkuttaisi tunteensa salaavan ihastelijan rohkaistumaan ja kertomaan tunteensa. Tai sellainen, joka edesauttaisi sosiaalisiin tilanteisiin mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Näitä ideoita rupesi yhtäkkiä tulvimaan mieleen :'D

    VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)