keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lazy Summer

Hengissä ollaan, vaikken vähään aikaan olekaan postaillut mitään. Paljon on tulevia kirjoituksia kehitteillä, mutta aina kun on pitänyt istua aloilleen ja kirjoitella postausta, on huomioni vienyt jokin muu ja kirjoittaminen jäi... Noh, nyt koitan ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada jotain aikaiseksi.

Kesä on mennyt vähän turhan nopeasti enkä ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Olin suunnitellut tekeväni yhtä ja toista kesän aikana, mistä ikävä kyllä juuri mikään ei ole vielä toteutunut. Noh, on tässä vielä noin kolme viikkoa aikaa, ennen kuin koulu alkaa... ;) Yksi mistä olen tyytyväinen, on että saatiin makkari lähestulkoon kuntoon, niinkuin olin suunnitellutkin. Laitan kuvia "uudesta" makkarista tässä joskus.

Kesäkuussa en tehnyt juuri muuta, kuin laiskottelin, mutta annoin sen itselleni anteeksi. Kevään valtaisan ressimäärän takia olin mielestäni ansainnut kuukauden laiskottelun. ;)
Ensimmäinen varsinainen "lomamatka" oli heinäkuun alussa, kun suuntasimme viikoksi Forssaan. 
Siellä ollessamme kävimme muunmuassa Liesjärvellä, alunperin tarkoituksena lähteä soutelemaan, mutta paikalle päästyämme taivas repesi ja alkoi satamaan kaatamalla. Loppuviikosta kävimme Hämeenlinnassa katsastamassa vankilamuseon ja Hämeen Linnan sekä pysähdyimme Aulangolla.

Liesjärvi

Jonkun entisen vangin itsetekemät pelikortit

Linnan ovet oli todella matalia, lieneekö ennen ihmiset olleet lyhyempiä, kuin nykyään...
Kotona olemme muutamina iltoina Arin kanssa ajelleet Tampereella ja tässä lähistöllä ja etsineet mielenkiintoisia paikkoja, joissa käydä kuvaamassa. Yllättävän paljon mielenkiintoisia kohteita löytyy, kun vaan pitää silmät, ja korvatkin, auki.


Eilen oltiin kahden ystävämme kanssa retkeilemässä Vesilahdella, josta toinen heistä on kotoisin. Matkalla pysähdyimme rautakautisella kalmistolla. Kovin lähelle kalmistoa emme päässeet, sillä koko alue oli aidattu lampaille. ;)Retkemme todellinen määränpää oli Tuhnuvuori. Oli melkoisen mahtavaa kävellä samalla seudulla, jossa muinainen pakanapäällikkö, Kirmukarmu, on elänyt.Kirmukarmun uskotaan eläneen jo kauan ennen Matti Kurkea, ehkä jopa jo 1200-luvun alussa. Jo pienenä Kirmukarmu herätti kyvyillään ihailua muissa. Ankarassa kodissaan hän kasvoi rohkeaksi ja taitavaksi soturiksi - pakanapäälliköksi.
Kerrotaan, että hän vainosi ja inhosi Vesilahden ensimmäistä kristinuskon levittäjää, Hunnun Herraa. Kirmukarmun sanotaan kiduttaneen Hunnun Herraa eri tavoin. Hän muunmuassa sitoi hänet puuhun, jotta Hunnun Herra nääntyisi nälkään. Jotenkin hän selvisi siitä, mutta Kirmukarmu otti hänet pian kiinni ja katkoi tältä kädet. Kirmukarmun onnistui lopulta tuhota hänet.
Jotkin tarinat kertovat, että Kirmukarmu pettyi jumaliinsa Novgorodin retkillään ja kääntyneen vastahakoisesti kristinuskoon...
Kävimme retkemme päätteeksi katsomassa Kirmukarmun hauta-aluetta, jonka päällä sijaitsee Vesilahden nuorisotalo.

Vastapäätä Tuhnuvuorta, itäpuolella, sijaitsee Hulluvuori. Hunnun Herra haudattiin salaisesti jonnekkin Hulluvuoren maastoon, jonka vuoksi paikkaa on joksus myös kujtsuttu Hunnun Herran kallioksi.

Tuhnuvuorestakin on paljon tarinoita. On kerrottu, että nykyisten asukkaiden saavuttua Vesilahdelle, entiset asukkaat, jättiläiset, pakenivat Tuhnuvuorelle. Kalastajat ovat kertoneet, että Tuhnuvuoren päällä on nähty päätön mies, joka heilutteli käsiään ja heitteli suuria kiviä järveen.
Kerrotaan myös, että Klaus Kurki hukuttautui ajamalla vankkureillaan Tuhnuvuoren jyrkänteeltä alas surmattuaan vaimonsa, Elinan. Kirsti seurasi perässä. Sanotaan, että aurinkoisella säällä saattaa nähdä Kurjen kiesien kimaltelevan järven pohjasta...
Suunnittelimme ystäviemme kanssa yöpyvämme Tuhnuvuorella joku viikonloppu, ennen kuin koulut alkavat. Veneellä pääsemme katsomaan aluetta paremmin.


Olen kuluneen viikon aikana pitkästä aikaa yrittänyt herätellä piirustustaitojani. Sen huomaa heti, kun on jonkin aikaa piirtämättä, niin kädenjälki ei ole sellaista, mitä haluaisi. Nyt haaveilen uusista pastelliliiduista sekä öljypastelleista. Pitäisi myös löytää edullisia A3-kokoisia taulunkehyksiä, jotta saisi parhaita töitä seinälle...

P.S Otin myös uuden tatuoinnin ;)


3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tarina tuolla Tuhnuvuorella, vaikka sen nimeä naureskelinkin :)
  Anttilasta muuten löytyy aika edullisia, simppeleitä kehyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurahdin itsekin hieman tuolle nimelle :D

   Poista
 2. Hei! Käytätkö/tarvitsetko jonkin tietyn merkkisiä (kuiva)pastelliliituja? Mie voisin myydä omani halvalla, on tuollainen Galleryn 48 liidun vähänkäytetty paketti, ja voisin myydä edukkaasti. Ikää noilla on jo jonkin verran, mutta liekö nuo miksikään menee. Ostin aikoinani nuo kuvataideopintojen takia, mutta en kauheesti tykkää kuivapastelleista. Jos kiinnostaa, niin voin laittaa kuvia setistä. Sähköposti ois tiina.ke@hotmail.com.

  -Tiina

  VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)