lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kuulumisia

On vähän jäänyt blogin päivittely vähemmälle. Olin tosiaan kaksi viikkoa sairaana ja muun ajan on vienyt koulutyöt. Tajusin tuossa, että koulua on jäljellä enää kaksi kuukautta...
Meillä on toukokuussa näyttö, johon sisältyy melko paljon ennakkotehtäviä, tämän lisäksi on toinen iso vaatesuunnittelutyö, joka tulisi olla valmis toukokuussa.
Kaiken lisäksi mulla oli tekemättä hame, housut ja kierrätysmateriaali asuste, joiden tulee olla valmiit 19.pvä tätä kuuta. Kiirettä siis pukkaa. Hameen onneksi sain valmiiksi ja housutkin on pientä muokkausta vaille valmiit, vielä täytyisi suunnitella ja toteuttaa kierrätysmateriaaleista valmistettu asuste.

Meidän luokka on mukana Ideaparkissa järjestettävässä Vanhan Kaupungin Kierrätystapahtumassa, jossa esittelemme  muunmuassa Mummola puodin ja Globe Hopen kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita ja asusteita sekä omia tekeleitämme. Ja jännittääkö? No kyllä! En ole tottunut olemaan esillä ihmisten edessä ja nyt pitäisi mennä lavalle pyörähtelemään. :D Ksittääkseni näytkset jossa me olemme mukana, on lauantaina ja sunnuntaina. Suosittelen tapahtumaa, jos vähänkään kierrätymateriaalien käyttö vaatteissa ja asusteissa kiinnostaa. :) Tapahtumassa on varmasti paljon nähtävää.

Hame, jonka tein muutama päivä sitten, oli työ, joka olisi pitänyt jo viime vuoden puolella toteuttaa. Mulla on edelleen koulun kaapissa hame, jota aloitin talvella, mutta en tykkää siitä, joten se jäi tekemättä valmiiksi. Ehkä joku päivä jaksan ommella siihen vyötärökaitaleen ja laittaa vaikka myyntiin, jos muuten ei tule käytettyä.


Halusin valmistaa hameeni kokonaan kierrätysmateriaalista ja onnekseni löysinkin kauniita kankaita UFF:ltä. Alunperin tarkoituksena oli valmistaa kokonaan ruskean sävyinen hame, mutta tuo värikäs verho oli mielestäni niin kaunis, niin en voinut jättää sitä ostamatta. Onnekseni kangas sopi ruskean kankaan kanssa hienosti yhteen, eikä tarvinnut ostaa lisää materiaaleja.


Hameessa kaikki muu on kierrätettyä, paitsi vyötärökaitaleella sijaitseva satiininauha. Ruskea kukkakangas on vanhasta hameestani ja vetoketju rikkinäisistä housuista. Hame ei vaadi enää muuta kuin silityksen ja poimutuslankojen poiston, niin voin toimittaa sen koululle arvioitavaksi.

Koska mulla oli kaavat jo valmiina, eikä tarvinut hirveästi niitä kuositella, niin sain hameen yhdessä illassa valmiiksi. Vetoketjun ompelin koululla eilen, koska omassa koneessani ei ole vetokerjupaininjalkaa. Tykkään tästä hameesta paljon. :)

1 kommentti:

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)