maanantai 4. maaliskuuta 2013

"Wicca sisustus"

Olen seurailut säännöllisesti hakusanoja, joilla ihmiset ovat eksyvät blogiini. Yllättävän usein on esiin pompannut hakusana "wicca sisustus". Aloinkin miettimään, että millainen on wiccamainen, tai noitamainen sisustus?
Oikeastihan sellaista käsitystä ei olekaan, mutta jokaiselle varmasti tulee jotain mielikuvia, kun puhutaan noitamaisesta tai wiccamaisesta sisustuksesta. Valtavia patoja, rohtopulloja, yrttejä, hämähäkinseittejä...?
Itselleni ainakin tulee aina tälläinen kuva ensimmäisenä päähän puhuttaessa noitamaisesta sisustuksesta. Olen varma, että kovin monelta noidalta/wiccalta ei tuontyylistä keittiötä löydy. Tosin, itselleni kyllä kelpaisi näiden tyylinen keittiö, vaikkakin uskon että esimerkiksi tuo alimman kuvan keittiö ei kovinkaan käytännöllinen enää nykypäivänä ole...


Ja tokihan jokaisen noidan/wiccan kotoa löytyy taikapata ja loitsukirja! Todellisuudessa, en usko että kauhean moni wicca/noita haluaa säilyttää Varjojen Kirjaansa noin esillä.


Noidan talosta puhuttaessa monelle varmasti tulee mieleen pieni rämä mökki metsän keskellä, ilman talolle johtavaa tietä, ei sähköä.... Ajatus metsän keskellä pienessä mökissä asumisesta on varsin romanttinen, mutta en usko että tämäkään ratkaisu olisi toimiva enää nykymaailmassa.

Miksi meille tulee tämäntyylisiä mielikuvia, kun puhutaan noitamaisesta asumisesta? Itse olen kasvanut katsellen piirrettyjä hyvien ja pahojen valtataistelusta ja monessa lasten elokuvassa pahis on ollut noita. Media ja elokuvamaailma on luonut stereotyyppisen noidan, joka asuu metsän keskellä mökissään keitellen rohtoja taikapadassaan ja lapsia syöden.

Millaista mahtaa olla "oikea" wicca-/noitamainen sisustus? Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, ainakaan omasta mielestäni. Olen varma että jotkut saattavat olla sitä mieltä, että wiccamaiseen/noitamaiseen sisustukseen ehdottomasti kuuluu kynttilät ja alttari.
Varmasti monelta wiccalta/noidalta löytyykin kotoaan alttaripöytä, joka on otettu mukaan osaksi sisustusta, mutta monet eivät halua pitää alttaria näkyvillä.

Kun ensimmäisistä stereotyyppisistä, ehkä vähän lapsellisistakin mielikuvista päästään ohi, niin millainen on omasta mielestäni noitamainen/wiccamainen sisustus?
Olen aina miletänyt wicca-/noitamaiseen tyyliin luonnonläheiset värit korostettuna kirkkailla väreillä. Mielikuvaani kuuluu myös runsas määrä viherkasveja sekä kuivatetut yrtit. Noitamaisessa sisustuksessa hallitsee kaaos, hallittu kaaos. Tavarat eivät tyylillisesti sovi keskenään yhteen, mutta silti sopii. Raskasrakenteiset puuhuonekalut, rustiikkiset pinnat, seinävaatteet. Kaikki nämä kuuluu omaan mielikuvaani tästä tyylistä.Miellän noitamaisen sisustuksen sellaiseksi "rajojen kokeiluksi", ehkä hieman boheemiksikin. Seinävaatteita, riippulyhtyjä, paperiköynnösiä, amppelikasveja, kynttilöitä... Omasta mielestäni tässäkin tyylissä on vain mielikuvitus rajana.

Entäpä "loitsimisnurkka"? Kuten aikasemmin sanoin, en usko että kauhean monelta noidalta/wiccalta löytyy loitsukirjaa tuollalailla esillä, kuin ylhäällä olevassa kuvassa. Sen sijaan pieni pyhättö, alttari saattaa joidenkin noitien/wiccojen kotoa löytyä.

Tämä on tosiaan MINUN mielikuvani wicca-/noitamaisesta sisustuksesta, eikä varmasti vastaa muiden mielikuvia. Olisikin kiva tietää, että millaiseksi Te miellättä wicca-/noitamaisen sisustuksen?

Kuvat: Google kuvahaku


2 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat ovat kauniita! =) Suorastaan hämmästyin, miten paljon pidän noita-sisustuksesta, vaikken oo tullut asiaa ennen aatelleeks ollenkaan.

  Minusta tuo ensimmäinen kuvaa parhaiten noitamaista sisustusta. Sellaista Vanhan (ja varmaan myös pahan) Noidan Keittiötä :) Hieno postaus.

  VastaaPoista
 2. Jep, ehdottomasti paljon kasveja, niin eläviä kuin sitten noita kuivumassa riippuvia :) Mun kesällä kasvavat yrtit ei oo koskaan ehtineet kuivumaan saakka, kun ovat kuivuneet pystyyn :D Paitsi kissanminttu on ollut tuossa peilin pielessä kuivumassa jo viitisen kuukautta... :D Jokohan alkais olla tarpeeksi kuivaa... x)
  Ja sitten ne rohto- tai maustepullot. Itse ostin sellaisia pienehköjä punaisia pulloja taannoin, kun toivoin keksiväni niihin jotain noitamaista täytettä. No en kyllä vielä keksinyt, ainakaan sellaista mikä säilyisi ikuisuuden huoneenlämmössä. Paitsi tietty niitä kuivattuja yrttejä voisi niihin murentaa, mutta jokin nestemäinen sopisi pulloihin paremmin. Ehkä joku itsetehty mauste-/yrttiöljy kenties.
  Ja semmoinen letitetty valkosipulipötkö pitäisi olla kanssa! Ja joku iso pata, musta tuollainen noidankattila olis ihan sikapähee ja cool ;), mutta voishan se yhtä hyvin olla joku nykyaikaisempi valurautapata.

  En oo kyllä koskaan ajatellut muuta noitamaista sisustusta... Ehkä mielsin itse sen vähän synkemmäksi ja goottihenkisemmäksi, mutta ehkä se sitten olis vähän "teininoitamaista"? Hmm. Wiccasta tulee kyllä mieleen luonnonläheiset värit, ja muutenkin luonto sisälle/kotiin tuotuna, ja persoonassa ja luonteessa sellainen valoisuus ja hyväntuulisuus, että ehkä tuo boheemi tyyli kuvastaisi sellaista persoonaa paremmin kuin joku synkkä lepakkoluola ;)

  VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)