torstai 21. maaliskuuta 2013

Ostara

Ostara on yksi lempisapateistani ja minulla olikin paljon suunnitelmia mitä tänään tekisin. Ikävä kyllä olen ollut kovassa kuumeessa tiistaista lähtien. Tänään kuume on jo laksenut, mutta flunssa yhä vie voimia. Toivottavasti voimat palautuu viikonloppuun mennessä, että voisin toteuttaa edes osan suunnitelmistani.

Ostaraa, kevätpäiväntasausta, juhlitaan noin 21. maaliskuuta. (Päivä saattaa vaihdella vuosittain) Ostara on ensimmäinen todellinen kevätpäivä. Luonnon energiat heräilevät talven unesta ja valmistautuvat kevääseen ja uuteen kukoistukseen. Jumalatar, joka yhä nähdään Neitona, herää unestaan ja peittaa maan hedelmällisyydellään, samalla kun Jumala kasvaa aikuiseksi.
Ostaran aikaan yö ja  päivä ovat yhtä pitkät. Kevätpäiväntasaus on se hetki, kun maailma on pienen hetken tasapainossa joten ostaran aikoihin on hyvä aika etsiä tasapainoa myös itsessään ja omassa elämässään.
On uusien alkujen, toiminnan ja kasvien istuttamisen aika. Tänään lausutut loitsut kantavat hedelmää tulevaisuudessa.

Jos haluat suorittaa rituaalin, on hyvä käyttää rituaalin lähtökohtana tasapainoa, uudistusta ja vanhan taakse jättämistä. Jos et halua tai pysty suorittamaan varsinaista rituaalia, niin voit myös juhlistaa Ostaraa suorittamalla kevätsiivouksen ja koristelemalla kotisi kukkasin. Tee kävelyretki puistojen, metsien tai muiden vihreiden paikkojen halki.Älä tee retkestäsi kunnonkohottamiseen tarkoitettua lenkkiä, vaan tee retkestäsi juhlaa, luontoa varten tarkoitettu rituaali.
Ostaran aikaan on hyvä laittaa yrtit kasvamaan sekä opiskella yrttien käyttötavoista.


5 kommenttia:

 1. Heip! Tuli sellainen ajatus mieleen, että olisi mukavaa vaikkapa kesällä joskus pitää blogeilevien wiccojen miitti. :) Mitä mieltä olisit moisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiva! :) Laitoin tuon samaisen viestin muutamaan muuhunkin blogiin. ^^

   Poista
 2. Tämä sun blogi on aivan mahtava ja ihana! Tykkään niin sun tavasta kirjoittaa, kaikki on niin sujuvasti luettavaa ja kiinnostavaa!

  Olen kovasti itse yrittänyt metsästää hyviä kauppoja josta ostaa kiviä ja muuta rekvisiittaa, tiedätkö mitään kivoja nettikauppoja? :)

  VastaaPoista
 3. Kiviä kannattaa ostaa jalokivigalleriasta, itse ostan sieltä omani. :) En oo ihan varma onko niillä nettikauppa verkkosivuillaan, ite käyn aina paikanpäällä.

  Ja mukavaa, että tykkäät blogista! :)

  VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)