tiistai 12. maaliskuuta 2013

"Loitsupussi" / Mojo magic


Loitsupussi, mojo, on pieni pussukka joka on tehty houkuttelemaan tai karkoittamaan tiettyjä vaikutteita. Tavallisimmin tälläinen loitsupussi on valmistettu nahasta tai flanellista ja se on täytetty erilaisilla maagisilla tavaroilla kuten esimerkiksi yrteillä, kivillä, sulilla, luilla ja amuleteilla. Loitsupussia voi säilyttää kaulalla, vyöllä, kantaa mukana laukussa tai taskussa.
Loitsupusseja käyttävät shamaanit, eklektiset wiccat ja muut pakanat sekä hoodoon harjoittajat. (Hoodoo on Voodoon kaltainen kansantaikuuden muoto, joka on melko suosittua ainakin Yhdysvaltojen eteläisissä maaseutualueilla, erityisesti Louisianassa)

Jotta loitsupussi toimisi oikein, on pussiin laitettavien esineiden oltava maagisilta ominaisuuksiltaan oikeanlaisia. Esimerkiksi, jos haluat tehdä loitsupussin houkutellaksesi rakkautta, on pussukan sisällön koostuttava vain yrteistä ja jalokivistä tai muista vastaavista esineistä jotka liittyvät rakkaustaikoihin tai symboloivat rakkautta.

Jotta loitsupussi olisi kantajalleen toimivampi ja juuri hänelle tehty, tulee pussiin lisätä jokin henkilökohtainen tavara. (Esimerkiksi hiuskiehkura tai kynnen palanen) Myös syntymäkivi tai jotain, jossa on henkilön syntymäpäivä tai horoskooppimerkki kirjoitettuna kelpaa.

Loitsupusseja saa ostettua useista pakanatarvikkeita myyvistä liikkeistä (ei niin kovin yleisiä Suomessa), mutta itse suosin aina itsetehtyä. Tässä ohjeet loitsupussin tekemiseen:

Leikkaa nahasta tai flanellista (väriksi voit valita sellaisen värin, joka on maagiselta merkitykseltään oikea) kaksi samankokoista neliötä, kooltaan noin 10cm x 10cm. (myös pienempi, esim. 7cm x 7cm käy).  Asettele palat päällekkäin ja ompele kolme reunaa yhteen, niin että kappaleet muodostavat pussin. Käännä nyt pussi oikein päin, niin että ompeleet jäävät sisäpuolelle ja täytä pussukka niillä esineillä, joita loitsusi tarvitsee.  Taita sitten avoin pää alas noin kaksi senttiä ja ompele nyörikuja, niin että saat taitteen alle pujotettua nahkanyörin, jolla pussukka suljetaan. Voit myös ommella pussin kiinni, ilman nahkanyöriä. Kun loitsupussi on täytetty ja suljettu, tulee se puhdistaa kaikesta negatiivisesta värähtelystä ja sen jälkeen ladata maagisella voimalla.


*************************************************************************

A mojo is a small charm bag used to attract or dispel certain influences. It is usually made of leather or flannel, and filled with variety of magical items such as herbs, stones, feathers and bones. Mojo bags can either be worn on belt or necklace, or carried in a pocket or a purse. They are commonly used by shamans, wiccans of the eclectic tradition, and practioners of hoodoo. (Hoodoo is voodoo-like type of folk magic which is quite popular in many of the rural regions of southern United States, particularly in Louisiana)

For a mojo to work properly, everything put in the bag must possess the appropriate magical vibration corresponding to the spell. For instance, a mojo bag made for the purpose of attracting a lover should contain only herbs and gemstones, or the objects associated with love magic or symbolic of romance.

To personalize and empower a mojo even more, some personal item (hair, fingernail clippings) from the person for whom the mojo is made should be enclosed in bag along with the other magical items. An appropriate birthstone or something with the person's birthdate or astrological symbol written on it also works well.

Mojo bags can be purchased at most occult shops, but if you prefer to make your own, here are some easy instructions:

Cut leather or a piece of flannel (of the appropriate magical colour) into two equal-sized squares, about 10cm x 10 cm. Place the two squares together and sew shut three of the sides to form an open pouch.
Turn it inside out and fill it with whatever magical ingredients the spell calls for.
Close the open end by folding it down about 2cm, like the flap of an envelope, and then either sew it shut or run a cord of thin leather strap through it as a drawstring to close the bag.
After the mojo has been filled and sealed, it should be ritually cleansed of any and all negative vibrations immediately, and then charged with magical power.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)