keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sisustusinspiraatiota: makuuhuone

Yli viikko on taas vierähtäny edellisestä postauksesta. On pitänyt joka päivä tehdä tuota 30 pvän haastettan, mutta nuo seuraavat kolme aihetta ei jostain syystä iske yhtään (suosikki synttärini, lempimuistoni, ja lempiruokani ja -juomani). Ensinnäkin noista postauksista tulisi todela lyhyet, koska en osaa sanoa mitkä ovat olleet lempisynttärini, kaikki on ollut mahtavia aina, ihan lapsesta asti, jos niitä on vain tullut jotenkin juhlittua. Lempimuistoni on varmastikkin Remun hankkiminen ja Arin tapaaminen, niistäkin olen jo kertonut. Eikä minulla ole lempiruokaa ta -juomaa... Joten, jätän nämä postaukset välistä ja siirryn kohtaan "Lempipaikkani" heti, kun pääsen tähän paikkaan kuvailemaan.

Kuten on tullut aikaisemmin esille, olen aloittanut kodissamme "pienoisen" sisustusprojektin. Olohuonetta olen jo saanut aloitettua, enkä malta odottaa, että pääsen jatkamaan. Tällähetkellä budjetti ei anna periksi ostella ylimääräsitä, joten hommat seisoo.
Huomenna menemme pitkästä aikaa vanhempieni luokse Forssaan ja pääsen mammani varastoa koluamaan ja etsimään sieltä jotain, jota voisi hyödyntää kodissamme. Siitä on jo pienoinen tovi, kun olen kunnolla ajan kanssa mylläillyt läpi mamman vanhoja esineitä. :)

Tosiaan, seuraavaksi ajattelin aloittaa makuuhuoneen sisustamista, sillä se on ehkä isoin projekti. Keittiöön kun ei tarvitse hommata kuin uudet verhot ja pöytäliina, niin siihen ei juurikaan aikaa tarvitse käyttää. Muutama viikko sitten ostin Ikeasta hyllyn makkariin ja UFFilta löysin kauniin kankaan, jonka ripustin seinälle.
Vaikka aluksi olin sitä vastaan, että näyttäisin kuvan makuuhuoneen tämänhetkisestä luukista, niin päätinpä nyt kuitenkin kuvan julkaista. Kuvanottohetkellä oli siivous vielä pahasti kesken, jonka vuoksi sänky on tavaraa täynnä. Sitä en tiedä, miksen ottanut kuvaa vasta, kun siivous oli tehty... :D Noh, pääasia että ymmärrätte, miksi vihaan makuuhuoneen tämänhetkistä luukkia. Tässä siis hieman julkista nöyryytystä:


Tuo Arin datausnurkka aiheuttaa mulle harmaita hiuksia. Se vie valtavan tilan ja näyttää kauhealta, en tiedä miten siitä saisi kivemman näköisen...Oranssi pyykkikori ei tule makkariin jäämään, haluan siitäkin hirvityksestä eroon, sängynalusta on täynnä laatikoita, jotka pitäisi viedä varastoon ja seinää vasteen nojaa vanhan tietokonepöydän osat...
Nuo ylimääräiset tuolit pitäisi jotenkin saada mahtumaan sisustukseen, koska pois niitä ei voi viedä, meillä kun usein käy niin paljon kavereita kylässä, että ylimääräiset tuolit on varsin hyödyllisiä.
Seinille haluan lisää yksityiskohtia, tällähetkellä ne on niin kolkon näköiset, enkä viihdy makuuhuoneessa joka näyttää "kovalta"...
En ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, mitä kaikkea uutta makkariin tuon, mutta näistä kuvista olen hakenut inspiraatiota:
Värimaailman pidän varmaankin samana kuin olohuoneessa, eli oranssia,, punaista, turkoosia ja violettia. Tosin tuollaiset "rauhallisemmatkin" värit, kuten tuossa alimmassa kuvassa, näyttää todella kivalle. Kenties rauhallisen värinen päiväpeitto?

Tässä alimmassa kuvassa on hyvä esimerkki sellaisesta seinävaatteesta, jonka haluan. Lisäksi PALJON tyynyjä!Koska makuuhuoneessa tarvitsee olla hyvin peittävät vehot, ettei naapureilla olisi suora näköyhteys sinne, olen ajatellut ripustaa ikkunalle monta eriväristä verhoa, eli sellainen ns. sekametelisoppa. Ylläolevassa kuvassa on mitä mainioin esimerkki sellaisesta sekametelistä, jota haen.


Vanhempieni ja mammani varastossa on ikivanhoja jakkaroita, ja tästä ylläolevasta kuvasta sainkin idean, että koitan vähän kunnostaa niitä ja ottaa hyötykäyttöön.

3 kommenttia:

 1. Ihania huoneita! Tuo toinen ideakuva huusi heti nimeäni! Ihana sinivioletin ja pinkin yhdistelmä! Onneksi oma koti on vielä ihan alkutekijöissään sisustuksen suhteen, niin ehtii vielä imeä ideoita siltä täältä. Sisustusta olen ajatustasolla suunnitellut jo pari vuotta ja nyt jo suunnitelmat on ehtineet muuttua joidenkin huoneiden kohdalla. :D Hyvä siis ettei voi toteuttaa kaikkea hetinyt, koska puolen vuoden päästä saattaisi todeta, että ajan kanssa olisi saanutkin parempia ideoita. Tosin olkkarin ja kirjaston suunnitelmat ovat pysyneet muuten ennallaan, mutta huoneet vaihtoivat jo päikseen paikkaansa. :)

  VastaaPoista
 2. Noi tietokonenurkkaukset on kyllä ihan saatanasta. Make haluaisi kovasti jotain tehokasta pöytäkonetta pelaamiseen, mutta sanoin sille hyvin topakasti, että sellaista ei tänne kämppään tule ikinä, että ei mahdu. Joskus, kun meillä on tarpeeksi iso asunto, että yhden huoneen voi valjastaa datailu/taiteiluhuoneeksi, niin sitten saa hommata sellaisen :P Nyt meillä on molemmilla läppärit, mutta niidenkin käyttämiseen tarvii välillä pöytää, ja siksi meillä on alkovissa datausnurkkaus. Mutta ois se kiva kun sen tilalle saisi jotain fiksumpaa! Tahon isomman kämpän -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluisin kolmion, niin sais siihen yhteen huoneeseen Arin datausnurkan... Olis kerrassaan mahtavaa, jos makuuhuone vois toimia vaan makuuhuoneenaa, ilman mitään tietokoneita tai telkkareita... :P

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)