tiistai 15. tammikuuta 2013

Pvä 5: Harrastukseni

Tämä on ensimmäinen vuosi vuosikausiin, kun mulla on oikeita harrastuksia. Ensimmäinen "oikea" harrastus mulla oli ala-asteella, kun pelasin koripalloa (!!) vuoden verran. Vihasin tuota lajia, mutta pelasin sitä, koska bestiksenikin pelasi... Lopetin koripallon, koska kiinnostus ei enää riittänyt ja seuraavan kerran harrastin jotain "oikeasti" seiskaluokalla, kun kävin vähän aikaa judossa. Senkin lopetin kesken juuri ennen ensimmäistä vyökoetta. Sen jälkeen on ollut suhteellisen hiljaista harrastuspuolella.
Loimaalla asuessani kävin vähän aikaa itämaisessa tanssissa, mutta sekin loppui, enkä ilmottautunut jatkokurssille...

Tänä vuonna olenkin ollut aktiivinen ja ilmottautunut usealle työväenopiston kurssille. Viime perjantaina alkoi kuntotanssi, joka oli aivan mahtavaa! Toki hyppelyt ja pomppelut olivat hankalia tuolla hermovikaisella jalallani, varsinkin kun mulla ei ollut sisätossuja... Ensi kerraksi hommaan lenkkarit jalkaan, jotta olisi edes vähän tukea tuolla hermottomalla koivella. Hätätapauksessa teippaan sen kunnolla, ettei pääse nilkka muljumaan. Hätä keinot keksii.

Tänään puolestaan jatkui Suomen muinaisusko -kurssi, jolla kävin jo viime vuoden puolellakin. Olin tosin niin myöhään kotona, että jätin tämän päivän kurssin väliin. (Inhottavia nämä pitkät koulumatkat ja busseilla suhailu).
Ensi lauantaina alkaa itselleni täysin uusi laji; kundaliinijooga meditoiden. Olen kerran aikasemmin käynyt joogaamassa ja tykkäsin siitä todella paljon, joten odotan innolla tätä uutta kurssia. Jooga on joka lauantaiaamu koko kevätkauden, kesäksi ajattelin ilmottautua joillekin muille jumppa/jooga -kursseille. En voisi keksiä parempaa tapaa aloittaa viikonloppu, kuin käydä joogaamassa aamukymmeneltä. :)

Google kuvahaku

Kolmas kurssi joka alkaa, on keltti- ja pakanajuhlat -kurssi. Tämä kurssi on Imbolcina, ja kestää kuusi tuntia. Tuona päivänä täytyy jättää jooga väliin, mutta haitanneeko tuo yksi kerta. Vaikka pakanalliset perinteet onkin minulle tuttuja, niin silti halusin osallistua tälle kurssille. En tiedä onko luennoitsija itse pakana, vai ei. Mielenkiinnolla odotan, mitä kurssilla kerrotaan.

Kaiken tämän harrastelun ohella, olen lopettanut punaisen lihan syönin, sekä tupakoinnin. Tupakan tilalla polttelen sähkötupakkaa, silloin tällöin sorrun oikeeseen tupakkaan, mutta omaa askia en ole ostanut uuden vuoden jälkeen, enkä osta. Ehkäpä vuosi 2013 on vihdoinkin se vuosi, kun Myrika aloittaa oikeasti terveet elämäntavat. ;)

Mutta, takaisin harrastuksiin. Noiden "oikeiden" harrastusten ohella harrastan myös piirtämistä sekä valokuvaamista. Erityisesti olen ihastunut makrokuvaamiseen. Peruspokkarillani eka kerran tutustuin tähän makro-ominaisuuteen, ja voi ehkä sanoa että jopa koukutuin.


Räpsin makrokuvia jatkuvasti ja kirosin surkeaa kameraani, koska sillä oli mahdoton saada hyviä makrokuvia. Syksyllä pitkäaikainen haaveeni täyttyi ja sain järjestelmäkameran! Vielä kun saisin kameraan makroputken, olisin ehkä maailman onnellisin Myrika.


Olen myös kiinnostunut henkilökuvista, ja olenkin ottanut ystävästäni muutaman onnistuneen otoksen. Toki nekin kuvat, jotka mielestäni on onnistuneita, oli ne kaikkein "taiteellisimmat", ei niin normaalit henkilökuvat. Ainoa huono puoli näissä henkilökuvaustilanteissa oli, kun en osaa "käskyttää" malliani... :D


hanteellisin kuvauskohde mulle olisikin sellainen, joka osaa olla luontevasti kameran edessä, jota ei tarvitse koko ajan "neuvoa". Olenhan vain amatöörikuvaaja, jolla ei ole pienintä haisuakaan oikeanlaisista poseerauksista, valon kulmista tms... (Mutta jos joku haluaa kuvattavaksi, niin minulta löytyy kyllä intoa lähteä kuvaileen. Harjoitus tekee mestarin, sanotaan ;)

6 kommenttia:

 1. Jos sää saat itses lauantaisin kymmeneks ylös sängystä niin syön hatullisen maksalaatikkoa :D t: rakas ystäväsi <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pah, lähes joka viikonloppu oon ylhäällä jo ysin, puol kymmenen aikaan. :D Nih! :)

   Poista
 2. Itekin alotan tosiaan hathajoogan ensi kuussa, ja ootan sitä kanssa kovasti. Täällä oli aika huonosti tarjolla kevyempää joogaa ainakaan mulle sopivina päivinä, mutta hathajoogaan annetaan yksityisopetusta, ja sitä voi harjoittaa sitten itselle räätälöidyn ohjelman pohjalta ihan kotosalla. Sopii mulle hyvin :) Sitten tavataan joogin kanssa ja muokataan harjoitusta jos on tarpeen.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia <3 Kokoa voisi hieman suurentaa ^^

  VastaaPoista
 4. jätin sinulle tunnustuksen blogiini :)

  http://graveyardgrotesque.blogspot.fi/2013/01/blogitunnustuksia.html

  VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)