keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Samhain


Samhainia vietetään lokakuun 31. päivä ja se on usean wiccan tärkein juhlapäivä. Samhainina Vuodenkierto päättyy ja Uusi vuosi alkaa. Jätämme hyvästit kuolevalle Jumalalle, Auringolle, ja valmistaudumme ottamaan vastaan talven pimeän. Ero Jumalasta on kuitenkin vain väliaikainen, sillä Hän valmistautuu syntymään Jumalattaresta uudelleen Yulen aikaan.


Samhain-yönä elävien ja kuolleiden maailman välinen raja on tavallista ohuempi, jonka vuoksi vaeltavilta hengiltä on suojauduttu pukeutumalla pelottavasti ja jättämällä hengille ruokauhreja. Osa nykypäivän pakanoista uskoo että Samhainina alkaa "Villi Metsästys",  jolloin henget liikkuvat etenkin öisin ja voivat viedä varomattoman kulkijan mukanaan tuonelaan.


Samhain on hyvä hetki muistella jo poismenneitä rakkaitamme. Monet wiccat valmistavatkin Samhain juhlaansa erityisen paikan hengille, jotka haluavat osallistua juhlaan. Jotkut myös jättävät kodin ulkopuolelle lautasellisen ruokaa ohikulkeville hengille. 
Perinteisiin kuuluu asettaa kynttilä ikkunalle, joka ohjaa toivotut henget kotiin ja torjuu sellaiset henget, joita ei haluta vieraiksi.


Samhain on pohdikselun aikaa, jolloin tarkastellaan kulunutta vuotta ja yritetään tulla toimeen sen elämään kuuluvan asian kanssa, jota emme hallitse: kuoleman.

Jumalatar nähdään Samhainina Akkana ja pyydämme häneltä viisautta ja opastusta. (Jumalattaren kolmesta ilmenemismuodosta olen kertonut aikaisemmin täällä) Tämä aika vuodesta onkin oivallinen aika salattujen asioiden tulkitsemiseen. Voit opetella kokonaan uuden tavan tulkita salattuja asioita tai jatkaa jo aloittamasi tavan harjoittelua.
Itse aloitin harjoittelemaan tarottien tulkitsemista ilman opaskirjaa. Korttien tarina ja symboliikka aukesi yllättävän hyvin, kun en edes ajatellut mitä opaskirja kustakin kortista mahtaa sanoa. Aion ottaa tarotkortit vastaisuudessa esille joka ilta.

Samhainin viettoni on mennyt hyvinkin rauhallisissa tunnelmissa: päivä kului siivoillessa ja Halloweenkoristeita ripustellessa. Minulle erittäin rakas sukulainen nukkui pois muutama viikko sitten ja poltankin kynttilöitä koko illan hänen muistolleen.


Kotialttarillani on kynttilät Jumalille, joita poltan yleensä vain sapatteina. Tänään kynttilät paloivat kuolevan Jumalan ja Akan kunniaksi. Puhdistin kotimme laventelisuitsukkeella siinä toivossa, että ei-toivotut henget jättävät kotimme rauhaan.


2 kommenttia:

  1. Olisi tosi kiva lukea lisää näistä sapateista, kun uusi ole tässä wiccassa. Ja kirjoja on hirveän vaikea löytää.

    VastaaPoista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)