lauantai 22. syyskuuta 2012

Syyspäiväntasaus

Tänään on vietetty syyspäiväntasausta, Mabonia. Mabon on tasapainon hetki, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkät. Päiväntasauksen aikaan on hyvä etsiä omaa sisäistä tasapainoa. Mabon on myös toinen sadonkorjuun juhla, sato on korjattu pois alkutalven tuulten ja myrskyjen alta.
Mabonin aikaan Jumala valmistautuu jättämään fyysisen kehonsa ja aloittamaan matkansa kohti Näkymätöntä: uudistumista ja uutta syntymää Jumalattaresta.
Luonto hiljenee, luopuu kukoistuksestaan ja valmistautuu talveen ja sen tuomaan lepoon. Jumalatar tuntee Jumalan läsnäolon, vaikka Jumalan voimat hiipuvat; tuli palaa Hänen kohdussaan.


Jotkut wiccalaiset juhlivat Mabonia myös vankien vapauttamisen juhlana. Entisaikojen sodissa otetut panttivangit vapautettiin Mabonin tienoilla. Tällä vankien vapauttamisella varmistettiin se, ettei vankeja tarvinnut ruokkia talven yli, jotta sato olisi varmasti riittänyt omalle väelle. Vankien vapauttaminen teki samalla mahdolliseksi omien ystävien ja perheenjäsenten vastavuoroisen vapauttamisen ennen kuin talvi saapui.
Nykyään "vankien" vapauttamisen juhlassa ei ole kyse panttivankien vapauttamisessa vaan katumuksesta ja edeltävänä vuodenaikana ilmaantuneista riidoista. On aika antaa anteeksi muille sekä itselleen. Sinun vankejasi ovat ne asiat, joista olet moittinut itseäsi, kuten tekemäsi virheet, jotka edelleen rasittavat mieltäsi. Mabon merkitsee tilaisuutta eheytymiseen, sillä pääsemme etenemään kothi uusia haasteita vasta sitten, kun olemme jättäneet aikaisemmat virheemme ja erehdyksemme taaksemme.


Itse olen viettänyt Mabonia hyvin rauhallisissa merkeissä. Aamulla en kiirehtinyt mihkään, vaikka ajatus siivoamisesta kummitteli päässä siitä asti kun heräsin. Olin selkäleikkauksessa reilu viikko sitte, jonka vuoksi minun tarvitsee ottaa aika rauhallisesti, joka tietty sopii minulle paremmin kuin hyvin. ;)

Kun pakollinen kauppareissu oli hoidettu, otin tehtäväkseni tiskata. Tarkoituksenani oli myös imuroida, mutta tulin siihen tulokseen, että annan isännän hoitaa imuroinnin. Leikattu selkä tuskin tykkäisi hyvää imuroinnista.
Tiskit hoidettuani tein jotain mitä niin kovin harvoin tulee tehtyä: leivoin omenapiirakan.Itselle täysin uutta oli, että omenan siemenkota muodostaa pentagrammin

Siivoilujen ja omenapiirakan leipomisen jälkeen laitoin kynttilät palamaan ja vetäydyin sohvalle telkkaria katselemaan. Isäntä lähti kaverin keikkaa katsomaan, joten saan viettää koko illan omassa seurassani.


Rakastan syksyn pimeneviä iltoja ja kynttilänvalossa istuskelua, tälläisistä rauhallisista koti-illoista voisi tulla vaikka tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)