keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Henkityöskentely

On jo pitemmän aikaa pitänyt kirjoittaa henkityöskentelystä, spiritismistä sekä henkioppaista. Tämä aihe on jo pitkän aikaa kiehtonut minua suunnattomsti, varsinkin kun joissain paikoissa aistii niinsanottuja aaveita, tai energioita joita ei voi nähdä. Jopa asunnossamme tunsin jonkin läsnäolon tänne muutettuamme ja koitinkin saada yhteyden heilurin avulla... Mutta ei tuosta sen enenpää.

Spiritismillä on melko ristiriitainen maine ja en ole itse kuullut mistään muusta aiheesta niin paljon urbaania legendaa, kuin spiritismistä. Jos mainitset ääneen haluavasi kokeilla spiritismiä, niin aina löytyy joku jonka tädin kummin kaimalle on spiritismiä pelatessa sattunut jotain hirveää; tullut hulluksi, kaveri kuollut tai itse kuollut.
Itse olen kuullut ainakin viideltä eri ihmiseltä tarinan, joka yllättäin sattui isoäidin veljen parhaalle ystävälle tms: tämä isoäidin veljen ystävä kokeili spiritismiä kolmen kaverinsa kanssa ja joku kesken "pelaamisen" käski saatanaa näyttäytymään. Kun kaverit katsoivat pöyän alle, oli yhdellä pelaajista hevosen jalat ja tämän nähtyää joku menetti järkensä, joku juoksi paniikissa karkuun jääden hevoskärryjen tms alle ja kuollut jne. Harvemmin tälläisiä kauheuksia on sattunut kertojalle itselleen. Ja tosiaan, tuollaiset tarinat on keksitty vain peloteltavaksi, harvemmin tuontyylisillä tarinoilla on mitään todenperää.

Olen tosin kuullut paljon sellaisia tarinoita kavereilta, joita heille itselleen on tapahtunut "pelaamisen" yhteydessä, eikä yksikään ollut samaa luokkaa tuon legendan kanssa. Eräs ystäväni aikoinaan kertoi kerran pelanneensa spiritismiä ja jossain vaiheessa kesken "pelaamisen" oli kaikkia alkanut hirvittää, joten keskeyttivät yhteydenpidon, ilman että lähettivät hengen pois. Tämän jälkeen huoneessa, jossa spiritismiä oli pelattu, oli jatkuvasti kolea tunnelma ja tuntui kuin seinät olisivat hengittäneet. Mielestäni tämä on hyvä esimerkki siitä että kaikki mitä kutsut paikalle, on myös lähetettävä pois.

Henkityöskentelyssä on muistettava, että myös hengillä saattaa olla kieroutunut huumorintaju, joten vastaukset eivät välttämättä ole sitä mitä haluat kuulla. Tämän vuoksi on hyvä käyttää maalaisjärkeä ja välttää kysymystä kysymyksiä kuten "koska kuolen" tai pyytää henkeä näyttäytymään. Pidä kysymykset simppeleinä, niin väärinkäsityksiä ei pitäisi tulla. On myös hyvä muistaa käytöstavat; henget ovat tuntevia olentoja kuten mekin, tuskin ketään menee ventovierailta kadullakaan kyselemään kaikenlaista ensin edes esittelemättä itseään. Aloita siis työskentely aina esittelemällä itsesi ja tiedustelemalla haluaako joku ottaa yhteyden.

Ensimmäisiin yhteydenottokertoihin on hyvä pyytää ystävä tueksi. On hyvä muistaa, että henkimaailman portteja raotaessa, sieltä ei aina tule se toivomasi henki vaan tämän hengen mukana saattaa tulla myös niitä ei toivottuja yksilöitä. Jos koet olosi uhatuksi on syytä lopettaa yhteydenpito ja pyytää henkeä poistumaan.

Kun haluat ottaa yhteyttä henkiin, tulee sinun ensin löytää itsellesi sopivin työskentelytapa. Toisilla parhaiten toimii spiritismilauta eli Ouija-lauta, joillain heiluri on paras työväline. Etsi työskentelytapa, joka sopii sekä sinulle, että hengille joiden kanssa haluat olla yhteyksissä.
Työskentytavan valinta riippuu myös siitä haluatko avointa keskustelua hengen kanssa, johon heiluri ei sovi, sillä heiluri rajoittaa keskustelun esitettyjen kysymysten kyllä ja ei vastauksiin.

Kuva haettu Google-kuvahaulla

Ylläoleva kuva on esimerkki heilurille tarkoitetusta laudasta. Heilurin kanssa voi työskennellä myös ilman lautaa käyttäen lasia: heiluria pidetään lasissa ja hengille ilmoitetaan että yksi kilautus lasin kylkeen tarkoittaa "ei" ja kaksi kilautusta "kyllä".


Kuva haettu Google-kuvahaulla

Ouija-laudasta löytyy aakkoset, numerot yhdestä yhdeksään sekä sanat kyllä, ei ja hyvästi (tässä laudassa goodbye-sanan tilalla on end-sana). Ouija-laudan voi myös tehdä hätätapauksessa paperille. Lauta on kuitenkin vain välikäsi, tärkein työväline henkityöskentelyssäkin olet sinä itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)