torstai 24. toukokuuta 2012

Pyhän Tilan luominen


Pyhää Tilaa voisi verrata esimerkiksi kirkkoon: se on paikka, jossa uskontoa harjoitetaan. Erona kirkkoihin ja muihin uskonnollisiin rakennuksiin, wiccalaiset voivat luoda oman Pyhän Tilansa missä vain ja milloin vain. Pyhässä Tilassa harjoitetaan magiaa ja suoritetaan esimerkiksi rituaalit sapatteina.

Pyhän Tilan luominen alkaa siitä, että rentoutat mielesi ja irtaannut arkisista asioista. Monet peseytyvät ja pukeutuvat vaatteisiin, jotka on varattu vain tätä tarkoitusta varten. Seuraavaksi otetaan esille työvälineet, joita tarvitset työskentelyssä. Tavallisimmat esineet, joita saatat tarvita on sauva, athame, luuta, kynttilöitä, suitsuke jne.
Esineiden sijoittelusta ei ole olemassa omaa sääntöä, mutta elementtien symbolit asetetaan useimmiten alttarin reunoille, omien ilmansuuntien kohdalle. Itse asettelen elementtien symbolit alttarin keskelle,
Puhdista työskentelyalueesi. On tärkeää, että työskentelyalue on siisti - ethän halua kutsua jumaluuksia sotkun keskelle. Puhdista työskentelyalue myös henkisellä tasolla luudan avulla. Lakaise alue niin, että luudan harjakset eivät kosketa maahan. Tälläinen lakaisu poistaa negatiivista energiaa. Jos et omista luutaa, voit puhdistaa alueen myös suitsukkeella.
Seuraavaksi siunataan elementtien symbolit. Jos maata symboloi suola, sitä ei tarvitse erikseen siunata, sillä se on valmiiksi puhdasta. Pakko myönää, että mä en ole enää aikohin tehnyt tätä. Koen, että esineet kun on kertaalleen siunattu, ei niitä tarvitse uudelleen siunata. Toki, jos hankin uusia esineita, puhdistan ja siunaan ne.

Kehän nostattamiseen on monia tapoja, yksi helpoimmista (joka toimii parhaiten ahtaissa tiloissa) on seistä työskentelyalueen keskellä ja visualisoida ympärilleen kehä, pallo, joka kattaa koko työskentelyalueen. Ole huolellinen, että kehä on kiinteä sekä ylä- että alapuolella - maan alla. Visualisoi kehän kasvavan pienestä kipinästä, joka lähtee sisältäsi.
Voit myös "piirtää" kehän sauvallasi visualisoiden, että sauvastasi lähtee valkoista valoa, joka muodostuu Kehäksi. 
Tämän jälkeen on vuorossa elementtien kutsuminen. Ilma (idästä) kutsutaan ensimmäisenä, sillä se edustaa ajatuksiamme. Tämän jälkeen paikalle kutsutaan tuli etelästä joka kuvastaa intohimoamme, vesi lännestä, joka kuvastaa tunteitamme ja maa pohjoisesta, joka kuvastaa kehoamme.
Elementtien kutsumisen jälkeen paikalle kutsutaan Jumalatar ja Jumala.

Kuva haettu Google kuvahaulla

Pyhä tila on nyt valmis ja voit aloittaa työskentelyn, jota varten sen olet luonut. Kyseessä voi olla magian harjoittaminen tai sapatin juhliminen.

Kehä hajotetaan vastakkaisessa suunnassa, kuin se luotiin: Aloita kiittämällä Jumalatarta ja Jumalaa ja hyvästele Heidät.
Seuraavaksi on elementtien hyvästien vuoro. Aloita pohjoisesta ja lopeta idässä. Viimeisenä pura Kehä. Visualisoi pallon ympärilläsi pirstoutuvan ja pienenevän takaisin pieneksi kipinäksi sisälläsi. Jos loit Kehän sauvallasi, visualisoi valkean valon palaavan sauvaasi purkaen näin pallon ympäriltäsi.
Pyhä Tila on purettu. Tämän jälkeen on muistettava maadoittaa itsensä. Jotkut syövät ja juovat, mutta itse tämän lisäksi istun hiljaa maassa ja kuvittelen kasvattana juuret, jotka yltävät syvälle maan uumeniin. (Vähän niinkuin puu ;)Pyhän Tilan luominen onnistuu myös ilman työvälineitä, niinsanotusti henkisellä tasolla. Voisi sanoa, että aloitteleva wiccalainen ei ole vielä ”kykenevä” luomaan Pyhää Tilaa henkisellä tasolla.

Tätä varten sinun aluksi hyvä tutustua elementteihin ja siihen, miten ne vaikuttavat sinuun. Opettele tuntemaan myös se, miten reagoit niihin. Sinun tulee myös päästä yhteyteen Jumalattaren ja Jumalan kanssa sekä olla tietoa Heistä. Meditaatio on hyvä tapa päästä yhteyteen Jumalattaren ja Jumalan kanssa sekä tutustua elementteihin.
On hyvä tietää, että Kehän kaikki ainekset ovat sinussa itsessäsi: ajatuksesi ovat Ilma, intohimosi Tuli, tunteesi Vesi, kehosi Maa ja henkesi Henki. Jos seisot kädet kohotettuna ilmaan, jalat harallaan, kehosi muodostaa viisikannan. Jumalattaren ja Jumalan ominaisuudet ovat sinun ominaisuuksiasi ja koostut sekä mies- että naispuolisista geeneistä.

Työskentelyn aloittaessa valitse paikka, jossa voit olla rauhassa, ilman että sinua keskeytetään. Voit istua alas ja sulkea silmäsi ja visualisoida eteesi alttarin. Vedä muutaman kerran syvään henkeä ja rentoudu ja keskity vain itseesi.
Kun tunnet olevasi valmis, keskity ensimmäiseen elementtiin, Ilmaan. Ajattele Ilmaa kaikessa sen ilmenemismuodoissa: tuulta, joka puhaltaa lempeästi, raivokkaasti ja navakasti. Tunne ihollasi lämmin kevättuulahdus ja se, miten se saa hiuksesi hulmuamaan.
Seuraavaksi keskity Tulen elementtiin. Ajattele kynttilää, raivoisasti palavia tulenlieskoja ja tulivuoria. Ajattele, miten tuli puhdistaa ja nielee kaiken kitaansa. Muistele kesäauringon lämpöä ja tunne sen lämpö ihollasi.
Seuraavaksi keskitä ajatuksesi Veteen. Tunne sen puhdistava voima, joka pesee kaiken lian pois. Ajattele sadetta, jokia, myrskyäviä vesiä. Muistele sateen viilentävää kosketusta ihollasi.
Maan elementin kohdalla ajattele kallioita ja kivikkoja, kukkuloita ja vuoria, sekä vehreitä niittyjä, jopa maanjäristyksiä. Tunne maan kovuus ja lujuus omassa kehossasi.
Etsi seuraavaksi sisältäsi Hengen vahvuutta. Muistele hetkeä, jolloin seisoit lujasti uskomustesi takana tai taistelit sen puolesta, mihin uskot.

Aluksi kannattaa rakentaa mielikuvat pala palalta, mutta pian huomaat kykeneväsi palauttamaan koko kuvan mieleesi lähes välittömästi voimakkaine tunteineen ja suurine ajatuksineen.

Seuraavaksi ajattele Jumalatarta ja Jumalaa. Olet ehkä jo luonut heistä tietynlaisen kuvan mielessäsi opiskelun ja meditaation avulla, palauta se kuva nyt ajatuksiisi.
Näe Jumalatar ensin Neitona, nuorena, energisena ja valkoiseen pukeutuneena. Lisää sitten mielikuvaasi Äiti yltäkylläisenä ja anteliaana ja punaiseen puketuneena, hedelmäkori käsivarsillaan. Seuraavaksi lisää mielikuvaasi Akka, joka on iäkäs, mutta edelleen kaunis, viisas ja tietäväinen ja purppuraan pukeutunut. Anna näiden kolmen mielikuvan sulautua yhteen tai muodosta niistä ryhmä, miten itse parhaaksi näet. Näe Jumalattaren hymyilevän sinulle ja ojentavan kätensä ottamaan sinut vastaan. Toivota sinäkin hänet tervetulleeksi.

Kuva haettu Google kuvahaulla

Seuraavaksi ajattele Jumalaa. Mielikuva häenstä voi olla Metsästäjä, joka on nuori mies täynnä tarmoa ja energiaa, ilman kypsän iän tuomia velvotteita. Seuraavaksi näe hänet hiukan vanhempana, mutta silti vahvana, kaiken hallitsijana. Näe hyväksyvä hymy hänen huulillaan ja muista itsekin toivottaa hänet tervetulleeksi.
Keskittyessäsi näihin mielikuviin etsi samalla sisimmästäsi ne kohdat, jotka heijastavat niitä. Tunne itsesi tervetulleeksi heidän seuraansa.

Kuva haettu Google kuvahaulla

Tämän jälkeen ajattele Kehää, mutta älä ojenna käsiäsi piirtämään sen rajoja, vaan kuvittele sen alkavan pienestä kipinästä sisimmässäsi. Näe kuinka kipinä kasvaa, kunnes se täyttää koko kehosi ja laajenee sitten ympärillesi palloksi. Kehän ei tarvitse olla suuri, mutta sinun tulee pystyä liikkumaan mukavasti sen sisällä. Tämän jälkeen voit suorittaa rituaalin, jota varten olet Kehän luonut.

Pyhän tilan poistamiseksi, sinun on aloitettava siitä, että vedät Kehän takaisin itseesi toimimalla päinvastoin kuin sitä luodessasi. Näe Kehän pienenevän, palaavan takaisin kehoosi, pienentyen kipinäksi, josta sen aloit luomaan. Ajattele sitten Jumalattaren ja Jumalan kuvaa, kiitä heitä ja hyvästele heidät. Karkota kukin elementti vuorollaan palauttamalla mieleesi mielikuva niistä ja kiitä jokaista. Käytä tähän riittävästi aikaa, jotta kukin elementti varmasti poistuu. 
Vedä tämän jälkeen muutaman kerran syvään henkeä, jotta palautuisit kunnolla. Jos olet suorittanut kaiken täydellisesti, saatat tuntea itsesi hyvin väsyneeksi. On tärkeää muistaa myös maadoittaa itsensä tämän jälkeen. Syö, juo ja rentoudu!

6 kommenttia:

 1. Mitä varten tällain kehä luodaan? Mitä diis tehfään näiden kaikkien mainitsemiesi asioiden kutsumisen ja hyvästelemisen välissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitko tekstin kuinka hyvin? :D
   Heti alussa mainitsin, että Pyhä Tila on paikka, jossa suoritetaan rituaalit sapatteina ja harjoitetaan magiaa, eli siis paikka, jossa kaikki uskonnon harjoittaminen tapahtuu... Jätin tästä ihan tarkoituksella muut pois, koska tämä kirjoitus oli siitä, miten tämä Pyhä Tila luodaan. Se, mikä rituaali Pyhässä Tilassa suoritetaan, riippuu ihan siitä onko kyseessä jokin sapatti, vai esbat vaiko magian harjoittaminen.

   Poista
 2. Tämä selvää, vain yhdessä kohdassa yksinkertainen miehenmieleni hämmentyi; visualisoida kipinän leviävän kehäksi... Mihin suuntaan? Vaakaan?

  - Galderas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Näe kuinka kipinä kasvaa, kunnes se täyttää koko kehosi ja laajenee sitten ympärillesi palloksi." Näinhän tuossa lukee, eli palloksi ympärillesi ;) Miehenmieli on välillä vähän hassu. :)

   Poista
  2. Hups, olin aivan lukevinani, että siinä luki kehä :D. No, virheitä sattuu. Pahoittelen ylimääräistä vaivaa.

   -Galderas

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)