sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Magia


Monessa kirjoituksessani on tullut esille sana Magia. Sana saataa olla joillekin tuntematon tai sanasta tulee mieleen lentelevät tulipallot ja leijailevat esineet. Elokuvat on antanut hieman vääristyneen kuvan sitä, millaista magia on. Olisihan se hienoa, jos muutamalla taikasanalla saisit ammuttua tulipalloja, saisit esineet leijumaan tai tekemään asioita puolestasi. Kuinka näppärästi esimerkiksi siivoaminen kävisikään. ;)

Mitä magia oikeasti on? Magia on energioiden suuntaamista tiettyyn päämäärään toivotun muutoksen aikaansaamiseksi. Tätä energiaa on kaikkialla; meissä itsessämme, kasveissa, kivissä, äänissä, liikkeissä. Magia on tapa nostattaa tai kehittää tätä energiaa, antaa sille tarkoitus ja vapauttaa se. Magia on luonnollista toimintaa, siinä ei ole mitään yliluonnollista.
Kolme pääasiallista energian lähdettä ovat henkilökohtainen voima, Maan voima ja jumalallinen voima.

Henkilökohtainen voima on energiaa, joka ylläpitää kehoamme. Saamme tätä energiaa ruuasta, vedestä, Kuusta, Auringosta ja muualta luonnosta. Kohdussa ollessamme saamme sitä äidiltämme. Kulutamme tätä henkilökohtaista voimaa stressiin, liikkumiseen, seksiin, siittämiseen ja synnyttämiseen. Magiaa harjoitetaan nostattamalla henkilökohtaista voimaa ja vapauttamalla se.
Maan voima on energiaa kivissä, yrteissä, liekeissä, tuulessa ja muissa täysin luonnollisissa asioissa. Maan voima on jumalallisen voiman ilmentymä ja sitä voidaan käyttää hyväksi magiassa samoin tavoin kuin henkilökohtaista voimaa.
Jumalallinen voima on Jumalattaressa ja Jumalassa läsnäolevaa puhdasta voimaa, jolla ei ole muotoa. Se on elämän voimaa, kaiken olemassa olevan alkulähde. Sekä henkilökohtainen voima, että maan voima ovat jumalallisen voiman ilmentymiä.

Magialla on wiccassa oma erityinen roolinsa. Sen avulla kykenemme parantamaan elämäämme ja palauttamaan energiaa kärsineelle planeetallemme. Juuri magian avulla monet wiccalaiset kehittävät erityisen suhteen Jumalaan ja Jumalattareen. Wiccoille magia on uskonnon harjoittamista.
Magian harjoittaminen on kuitenkin eri asia kuin rituaalin suorittaminen. Rituaaleilla voidaan juhlistaa sapatteja ja esbateja tai kiittää magian onnistumisesta. Magia on teko tai sarja tekoja, jotka voidaan sisällyttää rituaaliin tai ne voidaan suorittaa erikseen.
Magiaa harjoittaessa on hyvä kuitenkin muistaa, että kaikki liittyy kaikkeen, joten saat tekemäsi teot, niin hyvät kuin pahat, takaisin kolminkertaisena. (Kolminkertaisuuden laki)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)