lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kuun vaiheet – Jumalattaren kolmet kasvot


Tänään on Uusikuu tai Pimeä kuu, miten nyt kukin haluaa sitä kutsua, josta sain idean kertoa vähän tarkemmin kuun vaiheista ja sen merkityksistä.Jumalattarella on kolme ilmenemismuotoa, jotka on havaittavissa myös kuun vaiheissa. Nämä kolme ilmenemismuotoa, Neito, Äiti ja Akka (tai vanha ja viisas Nainen), on havaittavissa myös vuodenkierrossa.

Kasvava kuu kuvaa Jumalatarta Neitona. Neito edustaa tuoreutta ja uusia alkuja, innostusta ja energiaa. Nimitys tarkoitti aikoinaan naista, jonka lapsuus on jo takana, mutta ei ole vielä synnyttänyt lasta. Vuodenajoista Neitoon liitetään kevät. Kasvavan kuun aikana on hyvä harjoittaa sellaista magiaa, jonka tarkotuksena on saada jotain alulle tai kasvamaan. Tämä jakso sopii myös uusien kasvien istuttamiseen ja siementen kylvämiseen.

Täysikuu edustaa Jumalatarta Äitinä. Äiti edustaa hedelmällisyyttä, lisääntymiskykyä, hoivaa ja huolenpitoa. Täydenkuun aikana magia on otollisinta suunnata parantamiseen, huolenpitoon ja suojelemiseen.


Vähenevä ja Pimeä Kuu edustaa Jumalatarta Akkana, viisaana vanhana naisena. Hän edustaa tietoa ja ymmärrystä, sekä kuolemaa ja jälleensyntymää. Elämän kiertokulku on kuoleman ja jälleensyntymän kautta päättymätön, Akka valmistaa niin ikää uudelle syntymälle ja Neidolle. Akka nähdään vanhana ja kyyryselkäisenä, joista monet satujen noita-akka -tyypit on saanut alkunsa. Vaikka Akka on ulkokuoreltaan ”kauhistuttava”, ei sovi unohtaa, että Hän on myös Neito ja Äiti.
Vähenevän kuun vaiheet sekä Pimeä kuu ovat otollisinta aikaa salattujen asioiden tulkitsemiselle. Huonoista tavoista, vanhoista syyllisyyksistä sekä huonosta minäkuvasta on myös mahdollista päästä eroon tämän jakson kuluessa. Magiaa voidaan harjoittaa myös tiedon ja ymmärryksen saavuttamiseksi.

Eli ei muuta kun Tarokit ja kristallipallot esille ja salattuja asioita tulkitsemaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)