maanantai 16. huhtikuuta 2012

Korteista katsominen

Voisipa sitä välillä kirjoittaa jostain vähän mielenkiintosemmasta, kun mun tylsästä arjesta. Korteista povaamisesta siis.
Itse olen jonkin verran tarot-kortteja käyttänyt ja oppinut suht hyvin tuntemaan tuon oman pakkani. Tosin joudun vielä käyttää apuna opaskirjaa, mutta korttieni symboliikka on alkanut tulla koko ajan tutummaksi ja tutummaksi. Lähes jokaisessa opaskirjassa neuvotaan, että omiin tulkintoihin tulisi luottaa enemmän, kuin opaskirjoihin, jotka tosiaan käyvät ajanmyötä tarpeettomiksi. Korttien kuvakieli, omat miellehtymät ja intuitio vaikuttavat kunkin kortin merkitykseen. Tarotpakka on kuin maaginen kirja, jonka kukin tulkitsija kirjoittaa kerta kerran jälkeen uusiksi.

Tarotpakassa on 78 korttia, 22 Suurten Salaisuuksien korttia sekä 56 Pienten Salaisuuksien korttia. Kullakin kortilla on oma merkityksensä ja oma symboliikkansa.
Suurten Salaisuuksien korttien symboliikka on hyvin universaalia. Nämä kortit liittyvät elämän perustotuuksiin ja auttavat meitä hahmottamaan selkeämmin elämäämme ja itseämme paljastamalla arkielämämme takana piilevät suuremmat linjat. Näiden korttien avulla voimme oppia ymmärtämään paremmin oman paikkamme universumissa sekä tutustumaan oman itsemme syvempiin tasoihin. Kukin meistä liittyy maailmankaikkeuteen tietyllä, juuri itselle ominaisella tavalla.
Suurten Salaisuuksien kortit:

O - Narri
I  -Maagikko
II - Ylipapitar
III - Hallitsijatar
IIII - Hallitsija
V - Ylipappi (Paavi)
VI - Rakastavaiset
VII - Vaunut
VIII - Oikeudenmukaisuus
VIIII - Erakko
X - Kohtalonpyörä
XI - Voima
XII - Hirtetty
XIII - Kuolema
XIIII - Kohtuus
XV - Paholainen
XVI - Torni
XVII - Tähti
XVIII - Kuu
XVIIII - Aurinko
XX - Tuomio
XXI - Maailmankaikkeus


Muutama Suuren Salaisuuden kortti

Pienten Salaisuuksein kortit kuvaavat tunteita, mieltä, käytännön asioita ja henkistä kasvua jokapäiväisessä elämässä. Niiden avulla voimme saada vastauksen kysymyksiin, hahmottaa paremmin vallitsevaa tilannetta ja huomata uusia asioita itsessämme ja ympäristössämme.
Pienten Salaisuuksen kortit jakautuvat neljään maahan, joista kukin edustaa tiettyä elementtiä, ilmansuuntaa, vuodenaikaa ja jokaisella on pelikorttivastineensa:
Sauvat - Tuli, Etelä, Kesä, Ristit
Maljat - Vesi, Länsi, Syksy, Hertat
Miekat - Ilma, Ilma, Itä, Kevät, Padat
Lantit - Maa, Pohjoinen, Talvi, Ruudut
Maat usein edustavat myöskin ihmisiä ja eri aloja, suhteita ja elämistä:
Sauvat: Työläiset, ihmisten väliset kanssakäymiset, innoitus
Maljat: Rakastavaiset, tunteet, intuitio
Miekat: Sotilaat, jonkin asian eteen ponnistelu, saavuttaminen, oivallus
Lantit: Kauppiaat, porvarit, raha-asiat, viisaus

Miten tarotkortteja sitten tulkitaan? Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tulkita kortteja, vaan jokainen löytää oman tapansa tulkita kortteja. On olemassa toki valmiita korttikuvioita, joista ehkä tunnetuin on Kelttiläinen risti.
Kun valmistaudut korttien tulkintaan, rentouta mielesi ja tee koko tapahtumasta miellyttävä rituaali. Aloita sekoittamalla kortit huolellisesti ja rauhallisesti keskittämällä koko energiasi ja tietoisuutesi korttien sekoittamiseen. Kun olet valmis, tee korteista puoliympyrän muotoinen viuhka, kuvapuolet alaspäin. Nosta sitten viuhkasta yksi kortti kerrallaan siten, että annat alitajuntasi päättää minkä kortin otat. Aseta kortit eteesi haluammallasi tavalla. Tässä muutama esimerkki korttikuvioista:

Viisas neuvo
 1. kortti (ylin) edustaa kysymystä tai kysymyksiä, joihin haluat vastauksen
2. kortti (oikealla) edustaa sitä puolta itsestäsi, josta olet jo tietoinen
3. kortti (vasemmalla puolella) edustaa sitä puolta itsestäsi, josta et ole vielä tietoinen
4. kortti (alin) edustaa mahdollista ratkaisua ja neuvoa
5. kortti (keskimmäinen) edustaa korkeampaa tietoisuutta

Katsaus ihmissuhteisiin
Tämän korttikuvion avulla voita pohtia suhteitasi johonkin tiettyyn henkilöön.
1. kortti (ylhäällä vasemmalla):
Mikä on todella tärkeää sinulle tällä hetkellä?
2. kortti (ylhäällä oikealla):
Miten suhtaudut toiseen osapuoleen?
3. kortti (alempi vasemmalla):
Miten toinen osapuoli näkee sinut?
4. kortti (alempi oikealla)
Miten voit ratkaista mahdolliset ongelmat ja toimia sopusoinnussa?
Pelon kohtaaminen
1. kortti ( keskellä oikealla) edustaa pelkoja, joista olet tietoinen ja jotka rajoittavat jokapäiväistä elämääsi
2. kortti (keskellä vasemmalla) edustaa alitajuisia pelkojasi, joista et ole tietoinen ja ja jotka ohjaavat sinua ei-toivottuun suuntaan
3. kortti (ylinnä) edustaa omia voimavarojasi, (myös sisäistä tasapainoa) joiden avulla selviydyt elämässä
4. kortti (alimmainen) edustaa korttien neuvoa ja sitä, miten voit vapautua peloistasi
5. kortti (keskellä) edustaa meditaatiota ja uutta tietoisuutta


Siinä muutama esimerkki korttikuvioista. Korttikuvioita on lukuisa määrä, joita löytyy erilaisista tarotkirjoista sekä internetistä.


Pelikortit
Toisin kuin tarot-kortit, pelikortit koostuvat vain yhdestä osasta ja niiden arvellaankin kehittyneen Pienten Salaisuuksien korteista. Pelikorteissa on neljä maata: Padat, Ruudut, Hertat ja Ristit ja jokainen maa sisältää 13 korttia. Jokainen kortti edustaa myös jotain elementtiä sekä vuodenaikaa:

Ruutu:
Ruutu edustaa alkua, kevättä ja ilman elementtiä. Nuoruus, eteenpäin meneminen ja älyn käyttäminenkuuluvat sen symboliikkaan. Kyky innostua ja toivoa elämältä paljon ovat myös ruudun ominaisuuksia ihmisessä.
Ruutujen on katsottu heijastavan raha-asioita, henkilön julkistä minää ja valtaan liittyviä olosuhteita.
Lyhyesti sanottuna, Ruutu edustaa rahaa ja saavutuksia

Risti:
Tämä maa edustaa kesää, täyttymyksen hetkeä ja kukoistusta. Elementtinä on elinvoimainen tuli. Energia on voimakkaimmillaan, mutta sitä ohjataan melko impulsiivisesti. Ristit liittyvät käytännön toimintaan ja ammatinharjoittamiseen.
Risti saattaa merkitä myös surua ja kuolemaa 

Hertta:
Hertta edustaa syksyä ja sen elementtinä on vesi. Jokainen osaa yhdistää hertan sydämenkuvan herttaisuuteen ja lempeyteen. Syksyn kypsyys ja työn hedelmistä nauttiminen kuuluvat hertan symboliikkaan. Kokemus tuo rauhaa ja tyyeyttä elämään. Rakkausasiat ja romantiikka on yleensä liitetty herttoihin.
Hertta tietää rakkautta ja onnea

Pata:
Pata edustaa talvea, sen pimeyttä ja elämän heikentymistä. Elementtinä on vakaa ja muuttumaton, mutta raskas maa. Vanhuus ja viisaus voivat merkitä seka vetäytymistä, että uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Patoja on usein kavahdettu siksi, että niiden katsotaan enteilevän ongelmia. Haasteisiin ja ongelmiin sisäsltyy kuitenkin aina kasvun mahdollisuus ja uudet asiat pääsevät vauhtiin vasta vanhojen väistyttyä tieltä.
Pata ennustaa vastoinkäymisiä ja huoliaKoerttien lukumäärä liittyy myös vuoden viikkoihin. Kutakin vuoden viikkoa varten on olemassa oma korttinsa. Jos pelikorttipakan kortit laitetaan peräkkäiseen järjestykseen, on ensimmäinen kortti Ruutuässä. Seuraavat maat ovat Risti, Hertta ja viimeiseksi Pata. Korttien tulkinnassa vuosi alkaa (kuten esimerkiksi astrologiassa) eri kohdasta kuin kalenterivuosi. Pakan ensimmäinen kortti, eli Ruutuässä, vastaa maaliskuun ensimmäisen ja seitsemännen päivän välistä viikon jaksoa.
Korttipakassa on kaksi väriä, punainen ja musta, josta punainen edustaa naista, tunteiden maailmaa ja passiivisuutta ja musta puolestaan edustaa miestä, älyä ja aktiivisuutta.

Jokaisen maan luvulla on myös oma merkityksensä:
Ässät: Uutisia
Kakkoset: Ristiriitoja
Kolmoset: Hyödyn tavoittelu tai ulkopuolinen edunsaaja
Neloset: Tasapaino ja harmonia
Vitoset: Viivästyksiä ja pysähdysksiä
Kuutoset:Matkaan ja matkustamiseen liittyviä asioita
Seiskat: Tulevia asioita
Kahdeksikot: Perheen sisäiset asiat ja vaikutukset
Yhdeksiköt: Yllätyksiä, unohdettuja asioita
Kympit: Merkittäviä käännekohtia

Joissain opaskirjoissa on annettu jokaisen eri maan lukuarvolle oma merkityksensä, kuten esimerkiksi yhdessä lempipovauskirjoissani "Korteista katsomisen taito" nimisessä opuksessa.
 

Pakan hovikortit edustavat ihmistyyppejä. Kortit kertovat myös hiustenväristä:
Ruutu on vaaleatukkainen, Hertta punatukkainen, Pata tummatukkainen ja Risti ruskeatukkainen.
Rouva edustaa naista ja Jätkä ja Kuningas miestä.

3 kommenttia:

 1. Tulkitsetko kortteja vieraille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ikinä moista tehnyt, muutamalle kaverille kortteja olen lukenut. Olen vasta lasten saappaissa korttien tulkitsemisessa, jonka vuoksi en ole luentoja muille paljoa tehnyt. Jos laitat vaikka sähköpostilla kysymykset, joihin kaipaat vastauksia, niin nostan sinulle kortit. Voit samalla hieman kertoa itsestäsi, millainen ihminen ole. Saat sitten korttitulkinnan sähköpostilla. :) sähköpostiosoitteeni oli magiamarika(at)gmail.com

   Poista
  2. Olen 74v nainen. Syntynyt Koskenpäällä Syntymä aikani voi lukea edestakaisin eli 14241. Harrastan öljyväri maalausta. Asuin Keski-Suomessa 15v Helsingissä 53v Kemissä 1v Kauhavalla 5v.

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)